ΕΟΔΥ – Σε αυτά τα σημεία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test
ΕΟΔΥ – Σε αυτά τα σημεία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test

Πόσο κοστίζει ένα rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους και πού μπορούν να το κάνουν.

Rapid τεστ πρέπει πλέον να κάνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι, ώστε να μετακινούνται ελεύθερα, αλλά και για να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος γίνεται μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και σε ορισμένα φαρμακεία, ενώ διενεργούνται και από κάποιους ιδιώτες γιατρούς.

Το κόστος βαρύνει τον εργαζόμενο, ενώ οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν δωρεάν rapid test στις δημόσιες δομές.

Μάλιστα, η απόφαση για τις τιμές των τεστ, που εκδόθηκε και σε ΦΕΚ, προβλέπει τα εξής:

– Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

– Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.