Περιφέρεια Κρήτης: Για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Tourism Innovation Summit 2022

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Tourism Innovation Summit 2022 που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη και αποτελεί την κορυφαία σύνοδο παγκοσμίως για τον μετασχηματισμό του τουρισμού μέσω της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Δ/ντης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης, όπου μαζί με την Γενική Διευθύντρια Τουρισμού της Καταλονίας κα Marta Domenech Tomas, μίλησαν σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο για δυο εξαιρετικά επιτυχημένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, την Κρήτη και τη Βαρκελώνη και την επιτυχημένη «συνταγή» που έχουν ακολουθήσει.

Το Tourism Innovation Summit έχει ως στόχο να βοηθήσει τον τουρισμό και την ταξιδιωτική βιομηχανία να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει με επίκεντρο την ψηφιοποίηση και τη καινοτομία. Υλοποιήθηκαν τρεις ημέρες ανατρεπτικών masterclasses από κορυφαίους ομιλητές και ειδικούς του τουρισμού όπου αναδείχθηκαν επιτυχημένες ιστορίες ταξιδιού, ενώ παρουσιάστηκε μια μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών προκειμένου να βοηθηθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι προορισμοί να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να εξελιχθούν σύμφωνα με τις νέες τουριστικές τάσεις.

Εξάλλου εντυπωσιασμένοι αναχώρησαν από το νησί μας Ισπανοί ποδηλάτες, οι οποίοι ειδικεύονται στην ορεινή ποδηλασία, μετά την πενταήμερη διαμονή τους στα μέσα Οκτωβρίου ως φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Κρήτης. Το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας προκειμένου να προβληθούν στην ισπανική αγορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης όσον αφορά στον ποδηλατικό τουρισμό. Οι τρεις Ισπανοί ποδηλάτες πρόβαλλαν τις ποδηλατικές διαδρομές που ακολούθησαν στους χιλιάδες ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν, όπως TikTok και Instagram αλλά και σε εξειδικευμένες εφαρμογές για ποδηλάτες όπως Strava και Komoot. Μέσα από τις αναρτήσεις τους προβλήθηκε το επιβλητικό Κρητικό τοπίο, η εύφορη κρητική γη, η τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά μας προϊόντα από το Καβούσι και το Οροπέδιο Λασιθίου, μέχρι τους πρόποδες Ψηλορείτη στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους φιλοξενούμενους το γεγονός ότι ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδηλασία σε εκπληκτικής ομορφιάς βουνά και παράλληλα να έχει απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο του κρητικού πελάγους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκαναν για τη γεύση και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν με την υπόσχεση να επιστρέψουν προκειμένου να εξερευνήσουν με το ποδήλατο και τις υπόλοιπες ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, στη Σεβίλλη, ο παγκόσμιος Τουρισμός ανασκοπεί τη χρονιά, αξιολογεί τις νέες τάσεις, δημιουργεί διαλόγους και παρουσιάζει επιτυχημένες ιστορίες προορισμών. Ανάμεσα σε αυτές, εκείνη της Κρήτης, πέρυσι, φέτος και ευχόμαστε και κάθε χρόνο, να έχουμε κάτι καινοτόμο και αειφόρο να δείξουμε.»

Recent Posts

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τις 800.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Τζόκερ της 7ης Δεκεμβρίου 2023. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της αποψινής κλήρωσης είναι…

21 λεπτά ago

Κίνδυνος για την υγεία – Τα 5 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται εντός μιας ημέρας

Υπάρχουν πέντε τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν εντός μίας ημέρας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος…

7 ώρες ago

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα – Στην 6η θέση παγκοσμίως στη γήρανση πληθυσμού

Η δημογραφική κατάσταση της Ελλάδας αποκαλύπτει μια ανησυχητική τάση γήρανσης του πληθυσμού. Στατιστικά, η χώρα…

10 ώρες ago

Μια ακόμα νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης & Εθελοντισμού της HELPHELLAS στην Αμερική!

"Είναι χαρά και τιμή μου να στηρίξω ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως & Εθελοντισμού την προσπάθεια…

11 ώρες ago

ΕΦΕΤ – Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ!

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη…

12 ώρες ago

Άστατος ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Σήμερα, ο καιρός σε όλη την Ελλάδα θα είναι άστατος με τις ακόλουθες καιρικές συνθήκες:…

14 ώρες ago