29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές

Must read

Μετράμε ώρες πριν από το πρώτο σχολικό κουδούνι και στους δήμους της χώρας όλα πρέπει να είναι έτοιμα για να μπουν ξανά οι μαθητές στην τάξη.

 

Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη

 

Το kalimeraellada.gr επισκέφτηκε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και συζήτησε με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ασπασία – Σίσσυ Αλιγιζάκη τις παρεμβάσεις που έγιναν σε κτηριακό και παιδαγωγικό επίπεδο, προκειμένου οι μαθητές του Πειραιά να απολαμβάνουν μια καλύτερη εκπαίδευση στην πόλη τους.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Πειραιάς διαθέτει πολλά σχολεία, τα περισσότερα όμως στεγάζονται σε κτήρια ετών. Η παλαιότητα σίγουρα είναι ένα πρόβλημα μεγάλο.

Την προηγούμενη τετραετία η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά δρ. Ασπασία Αλιγιζάκη προσπάθησε και άλλαξε πολλά. Έτσι πολλοί
σχολικοί χώροι υπέστησαν σοβαρό λίφτιγκ, ανακατασκευάστηκαν, επίσης, όλα τα κλειστά σχολικά γυμναστήρια στην πόλη και δρομολογήθηκε η οικοδόμηση νέων σχολικών κτηρίων.

Ταυτόχρονα, ενισχύθηκαν τα σχολεία με υπολογιστές, τάμπλετ, διαδραστικούς πίνακες,σετ ρομποτικής. Άνοιξαν, ακόμη, για πρώτη φορά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων εμπλουτίστηκε με σεμινάρια όπως κυκλοφοριακής αγωγής, αντιμετώπισης σχολ. εκφοβισμού, κινδύνων διαδικτύου κ.α.

Στη συζήτηση που είχαμε με την κ. Αλιγιζάκη μας είπε χαρακτηριστικά:

«Πάντα θεωρούσα απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή στα κοινά της πόλης μου, γιατί πιστεύω ότι η προσφορά στον τόπο μας είναι πολύ σημαντική και για εμάς τους ίδιους και για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές που θα κληρονομήσουν ό,τι εμείς δημιουργήσαμε για αυτές.

Είμαι λοιπόν χαρούμενη που επί της θητείας μου ως Αντιδημάρχου Παιδείας επιτεύχθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας της πόλης μας όπως:

 •  Ολική ανακατασκευή όλων των σχολικών κλειστών γυμναστηρίων
 •  Συντήρηση και βελτίωση των σχολικών κτηρίων και σχ. υποδομών για ΑμεΑ
 • Δρομολόγηση της οικοδόμησης του 7ου Γυμνασίου Πειραιά και της Επέκτασης
  Μουσικού Σχολείου (με προοπτική ολοκλήρωσης μέσα στην επόμενη διετία)
 • Δημιουργία παιδικών χαρών μέσα σε πολλά νηπιαγωγεία
 • Δημιουργία και λειτουργία τριών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης
 • Σεμινάρια οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ
  της πόλης μας
 • Υλοποίηση βιβλιοπαρουσιάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη
  συμμετοχή μαθητών των σχολείων της πόλης μας.
 • Ενίσχυση των σχολείων μας με υπολογιστές, τάμπλετ, διαδραστικούς πίνακες, σετ
  ρομποτικής (και διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων)
 • Βραβεύσεις όλων των μαθητών των σχολείων της πόλης μας για την εισαγωγή τους
  στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
 • Ετήσια σεμινάρια δια βίου μάθησης, σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μπολυποίκιλης θεματολογίας για τους δημότες της πόλης μας και κοντινών Δήμων
 • Χορήγηση υποτροφιών σε εκπαιδευόμενους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με ΙΕΚ της πόλης μας
 • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και όλουςτους κινδύνους του διαδικτύου κτλ»

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές των παρεμβάσεων που έγιναν στα σχολικά συγκροτήματα του Πειραιά.

Κάποια απέκτησαν καινούργια γυμναστήρια, μεγαλύτερους αύλειους χώρους και παιδικές χαρές για τους μικρούς μαθητές ενώ άλλα υπέστησαν λίφτιγκ εσωτερικά και εξωτερικά για να γίνουν πιο ασφαλή αλλά και πιο φιλικά για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

 

Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη Πειραιάς: Το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι μεγάλες αλλαγές Τι είπε στο Kalimeraellada.gr η αντιδήμαρχος Σίσσυ Αλιγιζάκη

 

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα