13.3 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο

Must read

Νόστιμη και λαχταριστή για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

 

Υλικά

1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)
1 κ. σ. αλεύρι
2 κ. σ. κορν φλάουρ
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. βούτυρο αγελάδος
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Πλύνετε πολύ καλά την συκωταριά και βάλτε τη να βράσει για 10 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε.

Βήμα 2
Σοτάρετε σε λάδι τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη συκωταριά και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για 5- 6 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατέψτε και μόλις πάρει βράση αφήστε να σιγομαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα ξεχωριστά.

Βήμα 5
Ενώστε τα και συνεχίστε το χτύπημα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.

Βήμα 6
Ρίξτε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατέψτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τον άνηθο.

Βήμα 7
Ανακατέψτε για τελευταία φορά και σερβίρετε.

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα