Αυτός είναι ο Πάνος Τριανταφύλλου. Χθες κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας ως επιστέγασμα μιας μεγάλης καριέρας με μετάλλια και διακρίσεις σε παγκόσμια και ολυμπιακά τουρνουά.
H πορεία του Πάνου Τριανταφύλλου
Σε όμιλο και αγώνες κατάταξης ο πρωταθλητής είχε εννέα νίκες σε δέκα αγώνες, με την πιο σημαντική στα ημιτελικά όπου επικράτησε 15-9 επί του Πολωνού Αντριάν Κάστρο. Στη φάση των ομίλων, ο ίδιος είχε πέντε νίκες και μία ήττα, αλλά στους αγώνες κατάταξης κέρδισε 15-12 τον Γάλλο Βαλέ, 15-8 τον Γάλλο Ιφέμπε, 15-9 τον Κάστρο. Μάλιστα, στον τελικό επικράτησε 15-9 του Ούγγρου Ταργιάνι.
Πόσοι τον γνωρίζουνε; Ελάχιστοι.
Πόσοι του αφιέρωσαν έστω μια ανάρτηση στα social media; Ακομα πιο ελάχιστοι. Γιατί;
Επειδή όντως είναι άγνωστος.
Δεν έχει χορηγούς, δε θα πάρει εκατομμύρια ευρώ για τη νίκη του, δε θα διαφημίσει κάποιο προϊόν, δε θα τον δει απο κοντά ο Πρωθυπουργός της χώρας ούτε καν θα τον συγχαρεί.
Ο Πάνος, όπως ο Γιάννης (Αντετοκούμπο), όπως και ο Στεφανος (Τσιτσιπάς) είναι Έλληνες. Απλώς ο Πάνος είναι ανάπηρος.
Και ως γνωστόν η αναπηρία «δεν τα φέρνει»
πηγη
Δείτε τη στιγμή της απονομής του μεταλλίου:











