28.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023: Οι επιλογές για φέτος – Μέχρι πότε κάνετε αίτηση και πού

Must read

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 – Όλα όσα ξέρουμε για τις παιδικές κατασκηνώσεις το 2023. Ηλεκτρονικά θα γίνουν και φέτος οι αιτήσεις.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα, με το πρώτο πρόγραμμα να έχει ανοίξει ήδη, στις παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.

Ωστόσο, οι επιλογές είναι πολλές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις επιλογές για επιδοτούμενα προγράμματα κατασκήνωσης.

Κατασκήνωση Δήμου Αθηναίων 2023 στον Άγιο Ανδρέα

Στις πλήρως ανακαινισμένες και ασφαλείς εγκαταστάσεις του δήμου, παιδιά ηλικίας 6 – 15 θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων (ρομποτική, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σκάκι, ποδηλασία, αστρονομία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφικής, τραγουδιού, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις κ.ά).

Η πρώτη περίοδος του προγράμματος της παιδικής κατασκήνωσης του δήμου Αθηναίων για το 2023 αφορά παιδιά 6 – 12 ετών (άφιξη: Δευτέρα 26/06/2023 αναχώρηση: Δευτέρα 10/07/2023). Για την περίοδο αυτή υπάρχει προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων έως την Παρασκευή 19 Μαΐου.

Για να υποβάλλετε αίτηση πατήστε ΕΔΩ.

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023: Οι επιλογές για φέτος – Μέχρι πότε κάνετε αίτηση και πού

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) 2023

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους ηλικίας 6 έως 16 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στο σχετικό μητρώο της ΔΥΠΑ.

Πραγματοποιείται κατά την περίοδο του καλοκαιριού, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν σε παιδική κατασκήνωση που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο της κατασκήνωσης. Θα είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Κάθε χρόνο, γίνεται δημόσια πρόσκληση από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Προς το παρόν, η πλατφόρμα των αιτήσεων δεν έχει ανοίξει και δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση από την υπηρεσία.

Ωστόσο, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς πέρυσι είχαν ανοίξει στις 29 Απριλίου με καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις στις 8 Μαΐου (το πρόγραμμα είχε υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου). Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΠΕΚΑ 2023

Πρόκειται για ένα επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας 15 διανυκτερεύσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παρόχων υποβάλλονται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα.

Πέρυσι, οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από τις 2 Ιουνίου 2022 έως και 9 Ιουνίου 2022 για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης και της 6ης περιόδου (1-10 Σεπτεμβρίου), που αφορούσε σε παιδιά με Αναπηρία.

Παιδικές Κατασκηνώσεις 2023 ΟΠΕΚΑ: Ποιοι οι δικαιούχοι – Τι ισχύει με το επιδοτούμενο πρόγραμμα διάρκειας μέχρι και δεκαέξι ημερών

Τους αριθμούς των δικαιούχων του προγράμματος Παιδικών Κατασκηνώσεων του ΟΠΕΚΑ για το 2023 γνωρίζουμε πλέον και επίσημα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους δικαιούχους να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Για να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2023:

1. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παρόχων υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

2. Η αίτηση επέχει θέση δήλωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος καθώς και δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) για τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν.

3. Οι πάροχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

4. Η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων των παρόχων για τη συμμετοχή στα προγράμματα καθορίζονται με αποφάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ και εξειδικεύονται με αποφάσεις του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Παιδικές Κατασκηνώσεις 2023 ΟΠΕΚΑ: Ποιοι οι δικαιούχοι

Χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν:

α) Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής,

β) τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2023, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, η οποία για τα έμμεσα μέλη απορρέει από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση της παροχής του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού ή εκδρομικού τουρισμού έτους 2023, έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των παροχών των υπολοίπων προγραμμάτων του ΛΑΕ.

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΛΑΕ δημιουργείται ενιαίο αρχείο (μητρώο) δικαιούχων, σύμφωνα με τα κριτήρια του προηγούμενου άρθρου,
από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), δια των συναρμοδίων Διευθύνσεων/ Υπηρεσιών του, το οποίο εν συνεχεία αποστέλλεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΟΠΕΚΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν όσοι περιλαμβάνονται στο ως άνω αρχείο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα