13.6 C
Athens
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις να ζεις! Ποια η θέση της Αθήνας;

Must read

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Armormax, η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των 33 πιο επικίνδυνων πόλεων στην Ευρώπη για το 2024.

Η εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή τεθωρακισμένων επιβατικών οχημάτων, εξέτασε διάφορους δείκτες εγκληματικότητας σε αστικές περιοχές της Ευρώπης, καταρτίζοντας μια λίστα που παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη δημόσια ασφάλεια.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται πόλεις όπως η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Παρίσι, αλλά και πόλεις από την Ουκρανία, που παρά την εμπόλεμη κατάσταση τους, τοποθετούνται σε σχετικά ασφαλέστερες θέσεις σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Αναλυτικά η λίστα της «Armormax»:

1. Ταλίν, Εσθονία

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν, είναι η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για την εκπληκτική αρχιτεκτονική, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς.

Η πόλη είναι ως επί το πλείστον ασφαλής και έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας 22,58, αν και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μικροεγκληματικότητας και ακόμη και βίαιης εγκληματικότητας γύρω από την περιοχή του λιμανιού. Ωστόσο, το Ταλίν έχει ποσοστό ανθρωποκτονιών περίπου 5,5 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού παρά τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

2. Βίλνιους, Λιθουανία

Ως πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η πόλη είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της και είναι επίσης σημαντικό κέντρο για τη μουσική και τις τέχνες.

Ο πιο σημαντικός κίνδυνος για τους επισκέπτες στο Βίλνιους είναι από μικροκλοπές, με τα βίαια εγκλήματα να μην είναι συνηθισμένα. Η πόλη έχει επίσης χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας 26,95, καθιστώντας τη σχετικά ασφαλή συνολικά, ειδικά στο φως της ημέρας και θα πρέπει να αποφύγετε μόνο μερικές συνοικίες. Ωστόσο, η πόλη έχει παραδοσιακά υψηλό ποσοστό δολοφονιών που περίπου 10,4 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού το 2008.

3. Φλωρεντία, Ιταλία

Η Φλωρεντία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για τέχνες και πολιτισμό. Αυτή η ιταλική πόλη έχει διάσημες γκαλερί που περιέχουν μερικές από τις πιο σημαντικές συλλογές τέχνης στον κόσμο, ενώ υπάρχει επίσης ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός Duomo που προσελκύει επισκέπτες από μακριά και μακριά.

Το βίαιο έγκλημα δεν είναι σύνηθες στην πόλη, αλλά οι τουρίστες πρέπει να έχουν το νου τους. Τα εγκλήματα που πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι στη Φλωρεντία περιλαμβάνουν απάτες, κλοπή πιστωτικών καρτών και πορτοφολάδες. Η Φλωρεντία έχει ποσοστό εγκληματικότητας 38,49.

4. Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία

Το Μπέλφαστ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας και η πρωτεύουσα. Η πόλη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πολλά να κάνετε, συμπεριλαμβανομένου του μουσείου Τιτανικού Μπέλφαστ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο διαβόητο πλοίο RMS Titanic που ναυπηγήθηκε στην πόλη.

Το Μπέλφαστ γνώρισε σημαντικές αναταραχές κατά τη διάρκεια των βομβαρδιστικών εκστρατειών της δεκαετίας του 1970 και του 1980, οι οποίες ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η πόλη έχει μέσο ποσοστό εγκληματικότητας 43,72. Να είστε προσεκτικοί και είναι απίθανο να έχετε προβλήματα, αλλά η απροσεξία μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες.

5. Κάουνας, Λιθουανία

Το Κάουνας είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές, ακαδημαϊκές και οικονομικές πόλεις της Λιθουανίας. Τα μουσεία και τα θέατρα εδώ θα ενδιαφέρουν τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ιστορία και τις τέχνες. Τα ποσοστά εγκληματικότητας εδώ είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο, με ποσοστό 37,84, αλλά το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι σχετικά υψηλό, 5,4 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού.

Στο υψηλό ποσοστό δολοφονιών συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι οικογενειακές διαμάχες που ξεκινούν λόγω του αλκοόλ. Αν και τέτοιες διαφωνίες τείνουν να μην επηρεάζουν άλλους ανθρώπους, είναι συνετό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν θέλετε να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

6. Μιλάνο, Ιταλία

Το Μιλάνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα στη γη και φιλοξενεί μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία και άλλους ιστορικούς χώρους του κόσμου. Όπως η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η Ρώμη, το Μιλάνο είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στον κόσμο της μόδας, με πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες να έχουν γεννηθεί εδώ.

Αν και οι κύριες τουριστικές περιοχές είναι ως επί το πλείστον ασφαλείς, οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν τα γύρω προάστια. Είναι ακόμα καλό να είστε σε εγρήγορση στις τουριστικές περιοχές, επειδή πορτοφολάδες και κλέφτες συμβάλλουν σε ένα ποσοστό εγκληματικότητας 44,12.

7. Σεράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη

Το Σεράγεβο είναι η πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Η πόλη είναι γνωστή ως «Ιερουσαλήμ της Ευρώπης» λόγω της θρησκευτικής της σημασίας. Η πόλη πολιορκήθηκε τη δεκαετία του 1990 και κρατήθηκε υπό πολιορκία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, αλλά έκτοτε έχει ανακάμψει έντονα.

Το ταραγμένο πολιτικό παρελθόν του Σεράγεβο είναι πλέον στην ιστορία και η κανονικότητα έχει επιστρέψει στην πόλη. Ωστόσο, υπάρχουν πορτοφολάδες. Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες είναι απίθανο να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην πόλη, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι στο 45,03 και αυξάνεται.

8. Γλασκώβη, Σκωτία

Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, η Γλασκώβη, είναι μια αρχαία πόλη που είναι γεμάτη δραστηριότητες για τους επισκέπτες. Οι παλιοί καθεδρικοί ναοί και οι συνοικίες της πόλης συναντούν γκαλερί τέχνης και άλλα σύγχρονα αξιοθέατα.

Η Γλασκώβη φιλοξενεί διάφορες συμμορίες. Το 2010, η πόλη είχε ποσοστό δολοφονιών 5,1 ανά 100.000 άτομα, με ποσοστό εγκληματικότητας 45,38. Παραδόξως, τα ποσοστά δολοφονιών στη Γλασκώβη το 2020 αποτελούσαν το 20% όλων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε ολόκληρη τη Σκωτία.

9. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τοποθετημένη ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Κωνσταντινούπολη είναι από καιρό δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες παγκοσμίως. Παρότι που η πόλη έχει πολλά για να κρατήσει τους επισκέπτες ενθουσιασμένους, δεν πρέπει να αφεθούν.

Οι περισσότεροι τουρίστες εδώ δεν θα αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα, αν και θα πρέπει να προσέχουν τους πορτοφολάδες. Ωστόσο, η πόλη μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη για τους ανθρώπους που απομακρύνονται από τα τουριστικά κέντρα. Η πόλη είχε ποσοστό ανθρωποκτονιών 2,6 ανά 100.000 ανθρώπους το 2017 και τρέχον ποσοστό εγκληματικότητας 47,55.

10. Κίεβο, Ουκρανία

Το Κίεβο είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και η πιο πυκνοκατοικημένη. Η πόλη είναι επίσης ένα σημαντικό βιομηχανικό, ιστορικό και εκπαιδευτικό κέντρο και προσφέρει πολλά στους επισκέπτες να δουν και να κάνουν.

Το Κίεβο έχει αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας 45,70 και το ποσοστό δολοφονιών το 2010 ήταν 3,2 ανά 100.000. Οι περισσότερες περιοχές είναι αρκετά ασφαλείς, αλλά θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα στα προαστιακά τρένα όπου είναι γνωστό ότι συμβαίνουν βίαια εγκλήματα.

11. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, βοηθούμενος από την πλούσια ιστορία και την ψυχαγωγία του.

Μικρά εγκλήματα όπως πορτοφολάδες είναι σχετικά κοινά σε τουριστικές περιοχές όπως η Grafton Street, γεγονός που καθιστά συνετό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά τη νύχτα. Τα βίαια εγκλήματα δεν είναι συνηθισμένα, αλλά, όπως σε κάθε άλλη πόλη, είναι καλύτερο να αποφύγετε να απομακρυνθείτε από το κέντρο και στις γύρω γειτονιές. Η πόλη έχει ποσοστό εγκληματικότητας 51,54.

12. Βρυξέλλες, Βέλγιο

Οι Βρυξέλλες, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορούν να θεωρηθούν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος για να κρατήσει τους τουρίστες απασχολημένους, ενώ οι επισκέπτες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη σοκολάτα, την μπύρα και τις βάφλες.

Τα μικροεγκλήματα όπως η κλοπή και οι πορτοφολάδες είναι σχετικά υψηλά, αλλά τα βίαια εγκλήματα συνήθως δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί. Ωστόσο, ένας παράγοντας που κάνει τις Βρυξέλλες μια δυνητικά επικίνδυνη τοποθεσία είναι ότι η πόλη συχνά γίνεται στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων και πολλές τρομοκρατικές ομάδες έχουν βρεθεί στην πόλη. Οι Βρυξέλλες έχουν ποσοστό εγκληματικότητας 51,6.

13. Λονδίνο, Αγγλία

Για τη βασίλισσα της Αγγλίας και ένα από τα πιο πολύτιμα πολιτιστικά κέντρα του πλανήτη, το Λονδίνο δεν είναι μια πόλη που οι περισσότεροι δεν θα θεωρούσαν επικίνδυνη. Ωστόσο, η πόλη έχει προβλήματα με το βίαιο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ετών.

Η μεγάλη οθόνη έχει απαθανατίσει μερικούς γκάνγκστερ του Λονδίνου και υπάρχει ακόμα κάποια δραστηριότητα συμμοριών στην πόλη, αλλά δεν είναι πιθανό να επηρεάσει τον μέσο άνθρωπο. Ωστόσο, το σοβαρό έγκλημα με μαχαίρι είναι ένα άλλο πρόβλημα στην πόλη, ενώ περίπου το 30% των κατοίκων του Λονδίνου έχουν υποστεί ληστείες ή επιθέσεις τουλάχιστον μία φορά. Το Λονδίνο έχει ποσοστό εγκληματικότητας 53,36.

14. Οδησσός, Ουκρανία

Η Οδησσός είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ουκρανίας και κύριος κόμβος μεταφορών και τουρισμού. Η πόλη είναι γεμάτη ιστορία, τέχνη και πολιτισμό, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Τα τουριστικά κέντρα της πόλης είναι συνήθως αρκετά ασφαλή, αν και με τους συνήθεις κινδύνους των πορτοφολάδων και άλλων μικροεγκληματιών. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να μένετε μακριά από τις υπαίθριες αγορές της πόλης, όπου οι πορτοφολάδες, ακόμη και οι ληστείες είναι πιο συνηθισμένες. Ως αποτέλεσμα, η Οδησσός έχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας 53,75.

15. Παρίσι, Γαλλία

Το Παρίσι είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου και παγκόσμιο κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Εκατομμύρια ταξιδεύουν εδώ κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο για να δουν μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα του πλανήτη.

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς δραστηριοποιούνται πορτοφολάδες και μικροεγκληματίες. Η πόλη και η πόλη έχει σχετικά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας 55,13 και έχει αποτελέσει στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων στο παρελθόν.

16. Αθήνα, Ελλάδα

Η Αθήνα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και τουρίστες έρχονται από όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις παραλίες της. Ωστόσο, η Ελλάδα πέρασε μια περίοδο φτωχοποίησης και τα πράγματα χειροτέρεψαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-08.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών για την Ελλάδα ήταν ένα αρκετά χαμηλό 0,7 ανά 100.000 άτομα το 2019. Ωστόσο, η πόλη έχει ποσοστό εγκληματικότητας 55,43, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση ναρκωτικών και τα βίαια εγκλήματα.

17. Μάλμε, Σουηδία

Το Μάλμε είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η πόλη φιλοξενεί επίσης μουσεία, θέατρα, συναρπαστική αρχιτεκτονική και άλλα σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες.

Αν και το Μάλμε είναι αρκετά ασφαλές, υπό την προϋπόθεση ότι οι τουρίστες λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη προσοχής. Η πόλη έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας 56,14 και είχε ποσοστό δολοφονιών 2,9 ανά 100.000 άτομα, που είναι σημαντικά υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

18. Νάπολη, Ιταλία

Η Νάπολη είναι ίσως περισσότερο γνωστή για την εγγύτητά της στο όρος Βεζούβιος – το ηφαίστειο που εξερράγη και εξαφάνισε την αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας. Η πόλη είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για εκατοντάδες χρόνια, αλλά είναι εστία εγκληματικότητας.

Η Νάπολη είναι το σπίτι της οργάνωσης Camorra, μιας ομάδας μαφιόζικου τύπου που εμπλέκεται σε ένα ευρύ φάσμα εγκληματικών δραστηριοτήτων. Η πόλη έχει ποσοστό εγκληματικότητας 58,26, ενώ τα ποσοστά δολοφονιών είναι επίσης σχετικά υψηλά για τη χώρα.

19. Κατάνια, Ιταλία

Η Κατάνια είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας και βρίσκεται στο νησί της Σικελίας. Η Σικελία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και η Κατάνια έχει κάνει κινήσεις για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες τα τελευταία χρόνια.

Η πλούσια ιστορία και η τοποθεσία της πόλης ελκύουν τους τουρίστες, αλλά η φήμη της πόλης για το έγκλημα όχι. Ενώ η πόλη είναι πιθανώς ασφαλής για προσεκτικούς τουρίστες, οργανώσεις της μαφίας δραστηριοποιούνται στην πόλη, συμβάλλοντας στο να έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας 60,68.

20. Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό κέντρο. Η πόλη έχει επίσης πολλά για να διασκεδάσει τους επισκέπτες με μουσεία, γκαλερί, ψυχαγωγία και μια σειρά από άλλα αξιοθέατα.

Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 42% των κατοίκων του Μπέρμιγχαμ αισθάνονται σε κίνδυνο στην πόλη, εν μέρει λόγω των προβλημάτων εγκληματικότητας της πόλης με μαχαίρια και του υψηλού δείκτη εγκληματικότητας 61,26. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα είναι ασφαλείς με την προϋπόθεση ότι αποφεύγουν ορισμένες περιοχές, αλλά είναι σίγουρα συνετό να είστε προσεκτικοί.

Καιρός – Πέφτει η θερμοκρασία. Που θα έχουμε βροχές, καταιγίδες και βροχοπτώσεις

Στη ΜΕΘ διασωληνομένος ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που έγιναν έξω από το “Μελίνα Μερκούρη”

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τις 800.000 ευρώ

Οι 7 υπερτροφές που θα σας κάνουν να ξεχάσετε την… απώλεια μνήμης!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα