10.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2025

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μείγμα με κατεψυγμένα φρούτα: Βρέθηκε ηπατίτιδα Α

Must read

Σε ποια προϊόντα αναφέρεται ο ΕΦΕΤ και ποιες εταιρείες τα διακίνησαν.

Μείγμα κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τη βέλγικη εταιρεία «ARDO ARDOOIE NV» στην ελληνική αγορά μίγματος κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α.Το ευρείας χρήσης χάπι που αλλάζει τη συμπεριφορά των γυναικών

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ τα εμπλεκόμενα προϊόντα έχουν ως κάτωθι:

α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/11/2024, σε συσκευασία του 1 κιλού, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ».

β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/05/2024, σε συσκευασία των 2,5 κιλών, το οποίο διακινήθηκε από τις εταιρείες: i) «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» ii) «ΙΩΣΗΦ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» και iii) «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα