24.9 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Νίκος Ρωμανός συνέδριο ΝΔ: Η πρόοδος σε αυτή τη χώρα μεταφράζεται διαχρονικά σε δύο λέξεις: Νέα Δημοκρατία

Δημοκρατική και προοδευτική είναι η παράταξη που έχει εκλέξει μόνο από το 2008 3 αρχηγούς και κάνει συνέδρια σχεδόν κάθε χρόνο, όταν άλλοι δεν έχουν αλλάξει κανέναν κ κάνουν συνέδριο μόνο για να τον επανεκλέξουν με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του μετά από 3 εκλογικές ήττες.

Must read

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «Δημοκρατική και λαϊκή είναι η παράταξη που εδώ και 48 χρόνια εκφράζει πλατιές λαϊκές πλειοψηφίες, ενόσω άλλοι πάλευαν να περάσουν το 3%»

Ομιλία του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού στο 14ο Συνέδριο του κόμματος

Είναι αναμφίβολο ότι ο πολιτικός διάλογος περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της δημοκρατίας και της προόδου. Ακούστηκε χθες από τον Πρωθυπουργό μας, ακούγεται και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ποιος, λοιπόν, έχει δίκιο;

Αν ψάξουμε τη δημοκρατία και την πρόοδο στα λόγια, έχουν δίκιο εκείνοι. Κάνοντας μια αναζήτηση στο Google, θα βρει κανείς ομιλίες του κυρίου Τσίπρα, του κυρίου Ανδρουλάκη, άλλων διεκδικητών της ηγεσίας για την κεντροαριστερά. Το πρόβλημα με την αναζήτηση στο Google είναι ακριβώς αυτό ότι ψάχνει, βρίσκει και εμφανίζει μόνο λόγια.

Αν όμως αναζητήσουμε τη δημοκρατία και την πρόοδο στις πράξεις, θα δούμε ότι η δημοκρατία και η πρόοδος βρίσκονται σε αυτήν εδώ την αίθουσα.

Δημοκρατική και προοδευτική είναι η παράταξη που εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία στη χώρα!

Δημοκρατική και προοδευτική είναι η παράταξη που έχει εκλέξει μόνο από το 2008 3 αρχηγούς και κάνει συνέδρια σχεδόν κάθε χρόνο, όταν άλλοι δεν έχουν αλλάξει κανέναν κ κάνουν συνέδριο μόνο για να τον επανεκλέξουν με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του μετά από 3 εκλογικές ήττες.

Δημοκρατική είναι η παράταξη που έχει αναδείξει τους περισσότερους αρχηγούς και έχει κάνει τα περισσότερα συνέδρια από κάθε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Δημοκρατική και λαϊκή είναι η παράταξη που εδώ και 48 χρόνια εκφράζει πλατιές λαϊκές πλειοψηφίες, ενόσω άλλοι πάλευαν να περάσουν το 3%. Και αυτό δίνει κ την καλύτερη απάντηση στο «ποιοι είναι διαχρονικά με τους λίγους και ποιοι με τους πολλούς», ποιοι αγωνίζονται για τους πολλούς, ποιοι υπάρχουν χάρη στους πολλούς, ποιοι εκφράζουν τους πολλούς σε αυτή τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα!

Λαϊκή είναι η παράταξη που υπηρετεί τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη στην πράξη με τις πολιτικές της ως κυβέρνηση και όχι με τα συνθήματα άλλων εποχών (ως αντιπολίτευση)!

Λαϊκή και προοδευτική παράταξη είναι αυτή που μέσα σε 3 χρόνια ταυτόχρονων πρωτόγνωρων διεθνών κρίσεων μείωσε 40 φόρους, όχι εκείνοι που τους αύξησαν και αφαίμαξαν τη μεσαία τάξη.

Λαϊκή και προοδευτική είναι η παράταξη εκείνη που βελτιώνει την ζωή όλων και κυρίως των πιο αδύναμων, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και εξοικονομώντας τους χρόνο και χρήμα μέσα από την επανάσταση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Λαϊκό και προοδευτικό είναι να ψηφιοποιείς 1400 υπηρεσίες του δημοσίου μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Προοδευτικό και λαϊκό είναι να δίνεις τα πανεπιστήμια πίσω στους φοιτητές και τους καθηγητές γκρεμίζοντας κάθε μέρα στην πράξη τα άσυλα ανομίας.

Προοδευτικό είναι να νομοθετείς τον προσωπικό βοηθό για τα ΑΜΕΑ, τις νταντάδες της γειτονιάς, τον προσωπικό ιατρό δωρεάν για κάθε πολίτη,

Προοδευτικό είναι να προάγεις και να ενισχύεις τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, προσφέροντας περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες δωρεάν στους πολίτες. Όπως γίνεται καθημερινά από αυτή την κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια.

Προοδευτική και λαϊκή είναι η κυβέρνηση που φέρνει διεθνείς κολοσσούς στη χώρα, ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Προοδευτική και με κοινωνικό πρόσημο είναι η φιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει τρέξει τα μεγαλύτερα και πιο αποτελεσματικά προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων και δημοσιονομικής επέκτασης που κράτησαν τη χώρα, τη κοινωνία και την επιχειρηματικότητα όρθια!

Προοδευτική είναι η κυβέρνηση που άλλαξε τον ποινικό κώδικα για να απονέμεται δικαιοσύνη στους εγκληματίες, στους εμπρηστές δασών, στους κακοποιητές, στους βιαστές, στην παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, στα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθέριας για παιδιά και εφήβους κοκ.

Προοδευτική είναι η κεντροδεξιά κυβέρνηση που για πρώτη φορά εισάγει εθνικό σχέδιο για την ισότητα!

Προοδευτικό είναι να ενισχύεις τη χώρα σου θωρακίζοντάς την αμυντικά και προστατεύοντας τα σύνορά της! Για αυτό και για κάθε προοδευτικό πολίτη η εθνική άμυνα ΕΙΝΑΙ αυτοσκοπός!

Προοδευτικό είναι να εκσυγχρονίζεις τον ΕΦΚΑ και να επιταχύνεις την απονομή συντάξεων, απελευθερώνοντας μέρα με τη μέρα χιλιάδες συνταξιούχους από τα δεσμά αυτής της ιδιότυπης ντροπιαστικής ομηρίας.

Προοδευτικό είναι να υπηρετείς τα όνειρα της νέας γενιάς με τις πολιτικές σου και όχι να τα εργαλειοποιείς χτίζοντας πολιτικές καριέρες πάνω στη διάψευσή τους! Γιατί τελικά πρόοδος είναι να έχουν αυτά τα παιδιά καλύτερη παιδεία, καλύτερες παροχές υγείας, καλύτερες δουλειές, καλύτερες προοπτικές, καλύτερο κράτος και καλύτερη ποιότητα ζωής από ότι έχουμε εμείς! Και σε αυτό ακριβώς συντείνουν όλες οι πολιτικές, όλοι οι νόμοι και τα νομοσχέδια, όλες οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόοδος είναι ο εργασιακός νόμος που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, που εισάγει την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που ισορροπεί την επαγγελματική με την προσωπική ζωή, που ανεξαρτητοποιεί και ενδυναμώνει το ΣΕΠΕ!

Πρόοδος είναι να γίνονται στη χώρα μεγάλες πράσινες επενδύσεις, να πολλαπλασιάζονται οι ΑΠΕ και να προωθείται δυναμικά η ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας, ενισχύοντας τη θέσης της ως ενεργειακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τέλος, προοδευτικό και δημοκρατικό (Και θα μου επιτρέψετε να πω και σπάνιο) σε αυτή τη χώρα είναι να κάνει ένας πρωθυπουργός αυτά που έλεγε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προοδευτικό και δημοκρατικό είναι να κοιτάει ένας πρωθυπουργός τους πολίτες στα μάτια, με την ίδια ευκολία πριν και μετά τις εκλογές! Προοδευτική και δημοκρατική είναι η αλήθεια! Για αυτό, μη γελιέστε, η πρόοδος σε αυτή τη χώρα μεταφράζεται διαχρονικά σε δύο λέξεις· Νέα Δημοκρατία! Και ο μοναδικός εκφραστής του ρεαλισμού και της προόδου στο σημερινό πολιτικό σύστημα είναι ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης! Όχι γιατί το λέμε, αλλά γιατί το κάνουμε καθημερινά, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Για την Ελλάδα μας! Για κάθε πολίτη της! Για τα παιδιά μας!

Κατεβάστε το δελτίο τύπου εδώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα