Σε νέα χαλάρωση των capital controls προχωρεί η κυβέρνηση με τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να δημοσιοποιείται εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε το πράσινο φως για χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών σε συγκεκριμένες συναλλαγές.
Η τελευταία χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων έγινε στις 12 Ιανουαρίου και αφορούσε σε διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τις αποπληρωμές δανείων.
Νέα χαλάρωση των capital controls – Τι αλλάζει
Με την τότε απόφαση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών και προέδρου της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, Έλενας Παπαδοπούλου, παρέχονταν νέες διευκολύνσεις, καθώς αυξάνονταν τα όρια που έχουν οι τράπεζες για να εγκρίνουν αιτήματα μεταφοράς χρημάτων από επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΚΤ συναίνεσε στη νέα χαλάρωση των …
Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ