Νέα σελίδα στη καριέρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου
Νέα σελίδα στη καριέρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου

To CMP SPORTS SCHOOL είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος θα είναι Διευθυντής Προπονητικής Ποδοσφαίρου στο Μοναδικό Αποκλειστικά Αθλητικό ΙΕΚ στη χώρα μας.

 

Μια νέα σελίδα στην καριέρα του ανοίγει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, αυτή τη φορά ως εκπαιδευτής νέων προπονητών ποδοσφαίρου στο μοναδικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αθλητικό IEK στη χώρα μας, το CMP Sports School.
Μια νέα σελίδα στην καριέρα του ανοίγει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, αυτή τη φορά ως εκπαιδευτής νέων προπονητών ποδοσφαίρου στο μοναδικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αθλητικό IEK στη χώρα μας, το CMP Sports School.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είναι Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα το 2004 και έχει αγωνιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε Εθνικό Αστέρα, Πανηλειακό, Ολυμπιακό, Bolton Wanderers.
Είναι κάτοχος του διπλώματος προπονητικής UEFA PRO και έχει συνεργαστεί ως ποδοσφαιριστής με κορυφαίους προπονητές, έχοντας ποδοσφαιρικές παραστάσεις τόσο από τα πρωταθλήματα της χώρας μας, όσο και από την Premier League και τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικών ομάδων(Champions League, Europa League, European Championship).
Η παρουσίαση του Στέλιου Γιαννακόπουλου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, στα γραφεία του CMP SPORTS SCHOOL στην Ηλιούπολη (Ηρώων Πολυτεχνείου 40).

CMP Sports School
Το Μοναδικό Αποκλειστικά Αθλητικό ΙΕΚ

 

 

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Ξεκινάμε με διάθεση και όραμα στο CMP Sports School για να μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την προπονητική»

Μια νέα σελίδα στην καριέρα του ανοίγει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, αυτή τη φορά ως εκπαιδευτής νέων προπονητών ποδοσφαίρου στο μοναδικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αθλητικό IEK στη χώρα μας, το CMP Sports School.

O πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα το 2004 και νυν προπονητής, μίλησε για τη νέα αυτή σελίδα στην καριέρα του στον Δημοσιογράφο Γιώργο Χελάκη, ενώ σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις με την συμμετοχή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και του Europa Conference League, αντίστοιχα. Επίσης αναφέρθηκε και στην Εθνική μας ομάδα.

Δημοσιογράφος: Βρισκόμαστε στο CMP Sports School, ένα πρωτότυπο σχολείο που έρχεται να καλύψει ένα πολύ μεγάλο και υπαρκτό κενό, στην ιδιωτική εκπαίδευση σε ότι αφορά τον Αθλητισμό. Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια, και αυτό το αντιλαμβάνεστε όλοι βλέποντας στην οθόνη σας τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, μια μεγάλη δόξα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, έναν άνθρωπο που σφράγισε με την παρουσία του την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής το 2004, και τώρα φιλοδοξεί με την παρουσία του ως διπλωματούχος προπονητής, να σφραγίσει και την εκπαίδευση νέων προπονητών.
Στέλιο καλημέρα. Το πρώτο που θέλουμε να σε ρωτήσουμε είναι γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της εκπαίδευσης νέων προπονητών Ποδοσφαίρου;

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Αρχικά καλημέρα και από εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω αυτήν την καινούρια προσπάθεια με το CMP Sports School. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι για εμένα να μπορέσω να μοιραστώ τις γνώσεις μου, προπονητικές αλλά και ποδοσφαιρικές, με τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της προπονητικής. Νομίζω ότι ο τομέας της εκπαίδευσης είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι σε όλους τους τομείς της ζωής, και όχι μόνο στην προπονητική. Όποιος δεν έχει σωστή εκπαίδευση και σωστή κατάρτιση δεν μπορεί να προσφέρει και πάρα πολλά στον χώρο που ασχολείται, οπότε θεωρώ ότι όσο πιο πλήρης είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση στους νέους προπονητές, τόσο καλύτερους προπονητές θα έχουμε εκεί έξω στα γήπεδα και στις ομάδες, είτε σε επίπεδο ακαδημιών είτε σε επίπεδο αντρών.»

Δημοσιογράφος: Στέλιο χρόνια λέμε ότι από το Ελληνικό Ποδόσφαιρο λείπει μια συγκεκριμένη σχολή Ποδοσφαίρου, αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανωθεί το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Νομίζεις ότι αυτή η νέα προσπάθεια της οποίας ηγείσαι μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στον τομέα αυτό εκπαιδεύοντας νέους προπονητές;

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Θεωρώ ότι αν όλοι εμείς, που ο καθένας έχει ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι στην ζωή μας, εγώ π.χ. έχω ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και έχω αφιερώσει την ζωή μου, και την αφιερώνω ακόμη μαζί με την οικογένειά μου στο ποδόσφαιρο. Εάν λοιπόν ο καθένας προσπαθήσει και μεταδώσει και μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες, που έχει μέσα από την ίδια την ζωή του και από το επάγγελμά που αγαπάει και ακολουθεί, στα νέα παιδιά, νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει και την εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο. Έχω πάρα πολλές παραστάσεις, εικόνες και εμπειρίες μέσα στο μυαλό μου, κυρίως σαν ποδοσφαιριστής και λιγότερο, προς το παρόν, σαν προπονητής, αν και έχω συνεργαστεί με κορυφαίους προπονητές. Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή ταυτόχρονα, να μπορέσω όλα αυτά να τα μεταφέρω στα νέα παιδιά.»

Δημοσιογράφος: «Έρχεται ένα νέο παιδί εδώ, στο CMP SPORTS SCHOOL και θέλει να γίνει προπονητής, τι προσόντα νομίζεις ότι πρέπει να έχει έτσι ώστε να πετύχει με την δική σου καθοδήγηση; Τι πρέπει να ξέρει ή τι διάθεση θα πρέπει να έχει για να μάθει;

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Στο τέλος είπες την μαγική λέξη. Η διάθεση η όρεξη και το όραμα είναι αυτά που σε οδηγούν σε οτιδήποτε και αν θέλεις να κάνεις στην ζωή σου, αρκεί να το βάλεις βαθιά μέσα στο μυαλό σου σαν στόχο και τότε όλα μπορείς να τα κάνεις. Ο άνθρωπος έχει απίστευτες δυνατότητες, και θεωρώ ότι αν κάποιο παιδί έχει αυτό το «μικρόβιο» την «ποδοσφαιρική τρέλα» που λέμε εμείς στο ποδόσφαιρο, να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα, εδώ είμαστε εμείς και για αυτό έχουμε αυτή την συνεργασία με το CMP,και πραγματικά δεν σας κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε.»

Δημοσιογράφος: «Έχουμε την ευκαιρία να σε ρωτήσουμε δύο πράγματα για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με δεδομένο πρώτον ότι δύο ομάδες μας από τις τέσσερις συνεχίζουν στην Ευρώπη και έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια της Εθνικής κρίσιμα στην πορεία προς το Κατάρ. Θέλουμε να μας κάνεις ένα σχόλιο αρχικά για τις δύο ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη, αλλά και για το αν πιστεύεις ότι ορισμένα πράγματα στην Εθνική μπορούν να αλλάξουν ή αλλάζουν προς το καλύτερο;

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Θεωρώ ότι είναι επιτυχία που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σίγουρα βέβαια θα ήταν πολύ καλύτερο αν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει στο Champions League, μιας και εκτός από τα έσοδα που θα είχε σαν σύλλογος, θα ήταν σημαντικό που και η χώρα μας θα είχε έναν εκπρόσωπο στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά δεν μπορεί κανένας να πει ότι η διοργάνωση του Europa League είναι μια μικρή διοργάνωση, από την στιγμή που πολύ μεγάλα club της Ευρώπης συμμετέχουν σε αυτή και έτσι έχει περίπου το ίδιο πρεστίζ με το Champions League. Θεωρώ δε ότι και οι δύο ομάδες μας μπορούν να πάνε μακριά στην διοργάνωση, αν και υπάρχουν βέβαια καλές ομάδες στο δρόμο τους, αλλά θεωρώ ότι ειδικά ο Ολυμπιακός, μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στην διοργάνωση καθώς έχει την ομάδα, την εμπειρία, τους παίχτες αλλά και το προπονητικό επιτελείο, και παράλληλα και το υπόλοιπο back room staff, που έχουν την εμπειρία και από Champions League και από Europa League, έτσι ώστε να προχωρήσει η ομάδα και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται.
Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα, θεωρώ ότι ήδη έχουν γίνει αρκετά βήματα μπροστά. Η ομάδα αρχίζει σιγά σιγά και στρώνει παίρνοντας την φιλοσοφία, τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο νέος προπονητής. Προσωπικά έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα των φιλικών του καλοκαιριού, πριν αρχίσει το Euro, που έδωσε η Εθνική ομάδα και με Νορβηγία και με Βέλγιο. Η ομάδα μας σε αυτά τα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ καλή, ανεξαρτήτως αν τα παιχνίδια ήταν φιλικά, και θεωρώ δε ότι αυτή η εικόνα είναι ένα δείγμα από το ποδόσφαιρο που θέλει να περάσει ο Φαν Σιπ στην ομάδα και στους παίκτες, και αν συνεχίσει η ομάδα στον ίδιο ρυθμό όλα θα πάνε πολύ καλά.»

Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πολύ και όσοι θέλουν να γίνουν προπονητές κλείνουν μαζί σου ραντεβού στο CMP Sports School…

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Και εγώ ευχαριστώ πολύ και σας περιμένουμε στο CMP Sports School».