13.7 C
Athens
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης για τη μουσική των Μικρασιατών προσφύγων

Must read

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης οργανώνουν μια βραδιά ιστορίας, μουσικής και χορών της Καππαδοκίας με θέμα «Σαν της Σουργιάς το κάστρον, κάστρος κι’ έτονε», εγκαινιάζοντας τον κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Βασ. Σοφίας και Σέκερη 1, και είναι ανοικτή για το κοινό.
Οι χοροί που θα χορευτούν και τα τραγούδια που θ’ ακουστούν είναι:
• Το τραγούδι της χήρας «χήρα παιδίν εγέννησε…» από την Ανακού
• Πομπή-χορός του Αη Βασίλη από τα Φάρασσα της Καππαδοκίας
• Κύκλιος χορός Λέει-λάλει και Κάλενιν από την Καρβάλη Καππαδοκίας
• Σουρουντίνα χορός από το Μιστί της Καππαδοκίας
• Χορός των μαντηλιών από τα Φάρασσα της Καππαδοκίας
• Χορός Σεϊ Τατά από τα Φάρασσα της Καππαδοκίας
• Χορός Κόνιαλι με τα κρόταλα Παγκαππαδοκικός
Ο πρόεδρος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης, κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης, θα παρουσιάσει ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία για τους χορούς και τις παραδοσιακές φορεσιές της εκδήλωσης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα