«Μετατροπή των συμβάσεων COVID-19 σε αορίστου χρόνου»

συμβασεις covid 19

Την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις σε αορίστου χρόνου, ζητά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και με ανακοίνωση του καλεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις COVID-19 στους Δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας σε κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λεωφ. Βας. Σοφίας 15).

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει:

Καθώς πλησιάζουμε στα τέλη του Μαρτίου, εξαντλείται και η τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με συμβάσεις COVID-19.

Όμως η ανάγκη για εργασία δεν τελειώνει, ούτε φυσικά και οι υποχρεώσεις. Είναι τραγικό ενώ η πανδημία για άλλη μια φορά κορυφώνεται, ενώ οι κλινικές ΜΕΘ έχουν γεμίσει, και καθημερινά μετράμε τριψήφιο αριθμό νεκρών, η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δήμαρχοι να σχεδιάζουν να πετάξουν στο δρόμο πάνω από 2500 συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω της Covid-19.

Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζονται νέες απολύσεις, ενώ η υποστελέχωση των δομών των Δήμων χτυπάει κόκκινο και θα έπρεπε ήδη να είχε ανοίξει η κουβέντα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις δομές των Δήμων και της Περιφέρειας.

Από την πρώτη καραντίνα ως σήμερα, σε όλες τις φάσεις της πανδημίας οι συνάδελφοι ήταν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της Covid-19, στελέχωσαν (χωρίς ειδικές άδειες) νευραλγικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που είχαν και έχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η εργασία τους είναι αναγκαία για την λειτουργία των υποστελεχωμένων, κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα, οι υπηρεσίες πρασίνου, οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα Δημοτικά Ιατρεία, κ.α.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση μετατρέποντας τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με τον αγώνα μας, μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εύκολοι για τα δόντια τους. Με τον αγώνα μας άλλωστε σήμερα παραμένουμε στη δουλειά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε!