«Παράθυρο» για ταξίδι ο εμβολιασμός, καθώς επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού με το χαρτί του εμβολιασμού.
Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για το εμβόλιο με το χαρτί του εμβολιασμού, διευκρίνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε θετικά στο ερώτημα αν αυτό ισχύει για παράδειγμα για εκείνους που μένουν στην Αθήνα και το εμβολιαστικό κέντρο που έκλεισαν το ραντεβού είναι εκτός Αθηνών.
Όσο για τη δεύτερη δόση του εμβολίου και αν μπορεί να αλλάξει ο τόπος όπου θα πραγματοποιηθεί, κάτι τέτοιο δεν αποσαφηνίστηκε, ωστόσο, μέχρι στιγμής αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο στην ημερομηνία.
Ωστόσο, πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι εξετάζεται η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στον τόπο όπου θα κάνουμε διακοπές.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, είχε μιλήσει στην ΕΡΤ και ανέφερε πως ενόψει καλοκαιριού θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών το ενδεχόμενο αυτό, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca απαιτεί 8-11 βδομάδες για τη δεύτερη δόση και είναι πιθανό ο πολίτης να μην βρίσκεται στον τόπο κατοικίας του.
Ο κ. Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε «καταπληκτική την ανταπόκριση του κόσμου» που