35.3 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μένιος Φουρθιώτης: Οι κλήσεις, τα μηνύματα και ο ανώνυμος πληροφοριοδότης

Must read

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

κάνει το ίδιο με τον 42χρονο κατηγορούμενο ένα λεπτό αργότερα.

Περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό στέλνει το μήνυμα, ενώ ακολουθούν και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 42χρονο ακόμη και λίγο πριν από την επίθεση με στόχο το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, 22 ώρες μετά το περιστατικό με τους αστυνομικούς.

 

Ο «ανώνυμος» πληροφοριοδότης

 

Στις 21 Απριλίου, στις 23:16, δύο μέρες πριν από τη βομβιστική επίθεση με στόχο την είσοδο του γκαράζ του σπιτιού του παρουσιαστή, άγνωστος άνδρας φέρεται να κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε:

 

«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π……… με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Μένιος Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….».

Εδωσε τους αριθμούς τριών κινητών τηλεφώνων, που βοήθησαν την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι δράστες είχαν επιλέξει να προβούν στην επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τουλάχιστον 3 φορές για να διαφύγουν.

«Μας είχε πει να βρούμε κάποιον να πυροβολήσει το σπίτι του και να βάλει βόμβα ή να το κάνουμε εμείς.

Μας είχε υποσχεθεί 20.000 ευρώ στον καθένα αν το κάνουμε εμείς ή του βρούμε κάποιους», φαίνεται να είπαν οι δύο φερόμενοι ως δράστες, αρνούμενοι ότι ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν και δεν ξέρουν ποιους βρήκε στη συνέχεια.

 

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί στα σπίτια των δύο φερόμενων ως δραστών, 48 και 42 χρόνων, κατέσχεσαν 31.000 ευρώ, η προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

 

Τα λάθη

 

Η μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν οι δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και φέρεται να ανήκει στον 42χρονο συλληφθέντα, η οποία μάλιστα βρέθηκε σε συνεργείο όπου θα άλλαζαν τα πλαστικά και θα αλλοίωναν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της.

Το όχημα που έχει καταγραφεί μετά την επίθεση με καλάσνικοφ και την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο γκαράζ του σπιτιού του παρουσιαστή στις 23 Απριλίου ανήκει στον ίδιο συλληφθέντα, ο οποίος δεν το αρνήθηκε, αλλά υποστήριξε ότι βρισκόταν στην περιοχή για δουλειά.

Γενετικό του αποτύπωμα έχει βρεθεί στο σακίδιο μέσα στο οποίο είχαν το καλάσνικοφ οι δράστες της επίθεσης στους αστυνομικούς.

Επίσης, σε όλες τις ενέργειές τους οι δύο δράστες πήγαν έχοντας στην κατοχή τους είτε τα «δικά» τους κινητά τηλέφωνα είτε αυτά που είχε δώσει ο «ανώνυμος» πληροφοριοδότης, καθώς ενεργοποίησαν κεραίες εκπομπής στις περιοχές των πυροβολισμών εναντίον των αστυνομικών και στο σπίτι του παρουσιαστή κατά τους πυροβολισμούς και τη βομβιστική επίθεση.

Η επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, έγινε γιατί η αντίστοιχη με το καλάσνικοφ μερικές ημέρες νωρίτερα δεν ήταν αρκετή ώστε να φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, που ήταν η επαναφορά της αστυνομικής φρουράς που του είχε αφαιρεθεί πρόσφατα.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία.

Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και Αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του.

 

«Γνωριμία» και παρελθόν

 

Οι δύο κατηγορούμενοι γνωρίζονταν με τον Μένιο Φουρθιώτη μέσω εταιρίας σεκιούριτι όπου εργάζονταν, η οποία παρείχε υπηρεσίες ασφάλειας στον τηλεοπτικό σταθμό του παρουσιαστή, ενώ ο ένας ήταν συνοδός ασφαλείας πριν του δοθεί αστυνομική φρουρά και μετά όταν του αφαιρέθηκε.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σύσταση και συμμορία, υποθέσεις εκβιασμών, είχε εμπλακεί σε κάποιους ξυλοδαρμούς, είχε βρεθεί DNA του σε φιτίλι εκρηκτικού μηχανισμού μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ το 2018.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολείτο ως συνοδός ασφαλείας επισήμων στη Μύκονο, ενώ παλιότερα κατά τη διάρκεια συμπλοκής είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι όπου του τοποθετήθηκε μεταλλικό πλέγμα.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει για εκβιάσεις, κλοπές, σωματικές βλάβες, ασχολείτο με το μπόντι μπίλντινγκ και ήταν κατά καιρούς συνοδός ασφαλείας του Μένιου Φουρθιώτη.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι προς το παρόν η υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη δεν συνδέεται με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

 

Σημειώνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν επιθυμούσε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, κάτι που θα έκανε όπως είπε στον ανακριτή.

Τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς στο σπίτι και το γραφείο του παρουσιαστή έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να γίνει ανάσυρση δεδομένων, τα οποία ενδεχομένως αναδείξουν επιπλέον σύνδεσή του με τους δύο φερόμενους ως δράστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά με την υπόθεση:

«Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της.

Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της.

Νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή».

 

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα