29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Λουκάς Φουρλάς: “Για την Ευρώπη, την Κύπρο, τον Άνθρωπο – 5 χρόνια δράσης μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”

Must read

Το βιβλίο του Ευρωβουλευτή προλογίζουν η Πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber

Επιμέλεια Θεοδοσία Κυριάκου

Η δράση του Λουκά Φουρλά  στο  Ευρωκοινοβούλιο, τα τελευταία 5 χρόνια, ξεδιπλώνεται  μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάργα.

Για την Ευρώπη, την Κύπρο, τον άνθρωπο.

Ο Λουκάς Φουρλάς συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού το 2019 ως Αριστίνδην υποψήφιος. Η εκλογή του και η πρωτιά που εξασφάλισε  σε ψήφους Παγκύπρια έδειξαν την εμπιστοσύνη που τρέφουν οι κύπριοι πολίτες για το πρόσωπο του. Με την πορεία του  ο Ευρωβουλευτής φρόντισε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους. Πέντε χρόνια μετά και με την αξιοπιστία που έχει κερδίσει,  διεκδικεί και πάλι την στήριξη τους για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σου δείξουν οι πολίτες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη που βαραίνει τους ώμους σου να ανταποκριθείς με αποτελεσματικό, ουσιαστικό και έντιμο τρόπο στην αποστολή σου».

Ο Λουκάς Φουρλάς  επέλεξε να είναι μόνιμο μέλος στην Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρώτος Κύπριος Ευρωβουλευτής που συμμετείχε σε αυτή την τόσο σημαντική για τα δικαιώματα των εργαζομένων Επιτροπή. Όπως διαφάνηκε με την έξαρση της πανδημίας, οι αποφάσεις της Επιτροπής ήταν καθοριστικές για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσα από τις δράσεις του, προσπάθησε με έμπρακτο τρόπο να σταθεί  δίπλα σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Να γίνει η φωνή και να βρίσκεται  δίπλα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι της δράσης του ήταν να παλέψει  για τα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο. Ήταν ένα δικό του προσωπικό στοίχημα. Κατάφερε λοιπόν, μια προσωπική δική του μάχη να καταστεί με την ψήφισή του και την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής των Ευρωβουλευτών που μάχονται κατά του καρκίνου, Mep’s Against Cancer (MAC), ένας κοινός αγώνας και μια κοινή προσπάθεια δεκάδων συναδέλφων του  από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όλες τις πολιτικές ομάδες. Αποκορύφωμα αυτής της δράσης του ήταν η κορυφαία τιμητική για τον ίδιο αλλά και για την Κύπρο διάκριση του να ψηφιστεί  από τους συναδέλφους του αλλά και από τους Ευρωπαίους πολίτες, ως Ευρωβουλευτής της χρονιάς για θέματα Υγείας.

«Στο Ευρωκοινοβούλιο δεν παίζει ρόλο από ποια χώρα προέρχεσαι. Αν είναι μικρή ή μεγάλη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πόσο αξιόπιστος, παραγωγικός και πολυθεματικός είσαι. Η εμπιστοσύνη που θα σου δείξουν οι συνάδελφοι και η ηγεσία της πολιτικής σου ομάδας, δεν χαρίζεται εύκολα αλλά κερδίζεται μέσα από τον δικό σου αγώνα και τις δικές σου προσπάθειες».

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του καθώς και η αξιοπιστία  που κατάφερε να κερδίσει μέσω της σκληρής του δουλειάς υπήρξε και ο λόγος  ανάθεσης από μέρους του Κοινοβουλίου της ευθύνης για ετοιμασία της Έκθεσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού εγχειρήματος για το 2024. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια κορυφαία στιγμή της θητείας του.

Παράλληλα, ως μέλος στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας και ως εισηγητής εκ μέρους της πολιτικής μου ομάδας σε θέματα δημοσιογραφίας και ελευθερίας του τύπου, κατάφερε τη συμπερίληψη σε κρίσιμες γνωμοδοτήσεις, αναφορών και συστάσεων που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των δημοσιογράφων και την απρόσκοπτη εργασία χωρίς εκφοβισμούς και απειλές για κακόβουλες αγωγές που στέκονταν φραγμός στην ανεξαρτησία του τύπου.

Ο Λουκάς Φουρλάς κλείνει τον χαιρετισμό στο βιβλίο του με το εξής: «ως Ευρωβουλευτής που προέρχομαι από μικρή κατεχομένη ευρωπαϊκή χώρα, έθεσα ως προτεραιότητά μου, όπως και όφειλα, το εθνικό μας θέμα. Η αξιοπιστία που κερδίζεις μέσω της δουλειάς σου, σου δίνει το δικαίωμα να προβάλεις το εθνικό θέμα με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας τη στήριξη των συναδέλφων. Πιστεύω, και το έχω αποδείξει με τις ενέργειες, τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες μου, ότι για μένα το κόμμα μου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η Κύπρος. Τα δίκαια του αγώνα μας αλλά και η προβολή τους ήταν και είναι για μένα προτεραιότητα. Προσπάθησα μέσω της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, να θέτω το Κυπριακό ζήτημα όταν χρειαζόταν, να απαντώ στα τουρκικά επιχειρήματα και να αντικρούω όλους όσοι εν διατεταγμένη υπηρεσία λειτουργούσαν ως φερέφωνα της Άγκυρας. Επεδίωκα πάντα τη συνεργασία όλων των Κυπρίων συναδέλφων μου και την από κοινού μας δράση, ανεξαρτήτως πολιτικής ομάδας. Ισχυροποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση μας, τα καταφέραμε πάρα πολλές φορές να αναδείξουμε την τουρκική προκλητικότητα και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας εκεί και όπου χρειάστηκε. Ήταν επίσης τιμή μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής φιλίας Αρμενίας Ευρωκοινοβουλίου, να υπερασπιστώ και να αναδείξω τα δίκαια του αρμενικού λαού…

Κλείνοντας, ανανεώνω την υπόσχεση που έδωσα το 2019 όταν διεκδικούσα την εκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Για μένα το να υπηρετώ τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ήταν και παραμένει υψίστη προτεραιότητα. Αισθάνομαι ευλογημένος διότι η ψήφος των συμπατριωτών μου, μου έδωσε το δικαίωμα και το προνόμιο να μπορώ να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω αυτή την υπόσχεση. Να τιμήσω την εμπιστοσύνη που για μένα πάντα θα μεταφράζεται ως μια τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους και σε κάθε μία και κάθε έναν από τους συμπατριώτες μου ξεχωριστά»

Για τη δράση του Ευρωβουλευτή στις Επιτροπές μπορείτε να  διαβάσετε αναλυτικά στο βιβλίο του.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το γραφείο του.

Τηλέφωνο: 22497171

Μπορείτε να το διαβάσετε και ηλεκτρονικά εδώ: εδώ

 

Ακολουθήστε την Θεοδοσία Κυριάκου

Facebook page https://www.facebook.com/theodosia.kyriakou.page

Instagram https://www.instagram.com/theodosiakyriakou/

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα