Site icon KalimeraEllada.gr

Κύπρος: Στο 5,4% η εκτίμηση για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου

Eurostat: Τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό εμφάνισε η Ελλάδα τον Απρίλιο

χαμηλότερο πληθωρισμό της ΕΕ

Νέα άνοδο του ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο δείχνει η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat για τον Οκτώβριο του 2026. Το ποσοστό υπολογίζεται στο 5,4%, έναντι 5,2% τον Σεπτέμβριο.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μηνών είναι 0,2 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε μηνιαία αύξηση 0,2%.

Οι δύο μετρήσεις περιγράφουν διαφορετικές συγκρίσεις: ο ετήσιος ρυθμός αποτυπώνει τη μεταβολή σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ η μηνιαία μεταβολή συγκρίνει τον Οκτώβριο με τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν στις 4 Νοεμβρίου, αποτελούν προκαταρκτική εκτίμηση. Η αύξηση του δείκτη καταγράφει την εξέλιξη του γενικού επιπέδου των τιμών και δεν σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες ανατιμήθηκαν κατά το ίδιο ποσοστό.

Exit mobile version