Στα ύψη τα κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας. Στο «κόκκινο» Πάργα, Νάξο, Άνδρο
Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές από την αύξηση των κρουσμάτων και των ανθρώπων που οδηγούνται στα νοσοκομεία.
Μετά το lockdown και τα έκτακτα μέτρα σε Ζάκυνθο και Χανιά, στο «κόκκινο» είναι η κατάσταση σε Νάξο, Άνδρο και Πάργα.
Αυτό προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη των ειδικών, ενώ σύμφωνα με την ανμάλυση των ειδικών η Νάξος έχει αύξηση πάνω από 110%, η Πρέβεζα 120% και η Άνδρος αγγίζει το 100%.
Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αυξάνονται επικίνδυνα οι προσελεύσεις και οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία.
Ιδιαίτερα αυξημένα, αλλά κάτω από 3.000, είναι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.800 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.
Για ακόμα μια μέρα η Αττική έχει πολύ λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα 885 μολύνσεις. Έντονη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 268.
Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 167 κρούσματα, τα Χανιά 129 και το Ρέθυμνο 58.
Δείτε αναλυτικά:














