Κρούσματα σήμερα 23/7: Στο «πορτοκαλί» 21 περιοχές, ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα
Κρούσματα σήμερα 23/7: Στο «πορτοκαλί» 21 περιοχές, ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα

Στα ύψη αναμένονται τα κρούσματα και σήμερα 21/7, με τους ειδικούς να δίνουν το «πράσινο φως» για την άρση του τοπικού lockdown στη Μύκονο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας με τους επιδημιολόγους αναλύθηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα ανά περιοχή και ειδικότερα εστίασαν στη Μύκονο και σε όσα νησιά «φλερτάρουν» με το κόκκινο.

Πληροφορίες του iEidiseis σημειώνουν ότι κατά του ειδικούς υπάρχει «μια σταθεροποιητική τάση των κρουσμάτων στη Μύκονο» και μάλιστα «μια πρώτη αχτίδα με μικρή πτώση» γεγονός που οδηγεί στην άρση των μέτρων (απαγόρευση κυκλοφορίας – κλείσιμο μουσικής).

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα από τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες προκύπτουν και νέα δεδομένα ως προς τις ηλικίες σχετικά με τα νέα κρούσματα.

Ειδικότερα υπάρχει μια νέα μετατόπιση των ηλικιών προς τα πάνω με τις ηλικίες 40-50 ετών να έχουν αυξηθεί σημαντικά και να αποτελούν τη νέα ηλικιακή ομάδα που «πολιορκεί» η μετάλλαξη Δέλτα.

Στην επικράτεια πάντως κατά τα τελευταία 24ωρα παρατηρήθηκε μια πρώτη σταθεροποιητική τάση, ενώ οι ειδικοί είναι έντονα προβληματισμένοι για τον Αύγουστο που είναι το πικ των καλοκαιρινών διακοπών και πλήθος αδειούχων θα σπεύσουν στα νησιά για λίγες ημέρες ξεκούρασης.

Και το ερώτημα είναι όταν και όπου υπάρχει έξαρση κρουσμάτων (τύπου Μυκόνου) θα αποφασιστεί νέο τοπικό lockdown στα μέσα Αυγούστου; Η απάντηση από την κυβέρνηση είναι «ναι» καθώς όπως σημειώνουν «η παρέμβαση θα είναι άμεση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 3.565 κρούσματα, 121 διασωληνωμένοι και 9 θάνατοι.