16.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά – Τι θα γίνει με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Must read

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο ματαίωσης διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων λόγω της αύξησης κρουσμάτων.

Δυναμική είναι η “παρουσία” των παιδιών και των εφήβων στη διασπορά της Covid-19 πλέον, ενώ στα προηγούμενα κύματα είχαν τη χαμηλότερη επίπτωση από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στο μεταξύ και ενώ η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο “κόκκινο” επίπεδο του επιδημιολογικού συναγερμού, η αγωνία κορυφώνεται σε σχέση με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου αλλά και τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο «κόκκινο». Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο «πράσινο» θα ισχύσουν στο «πράσινο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα, λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων, πρόκειται για μία περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια αλλά και την Ευρώπη.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μην έπραξε.

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα