“Κολύμπι τρεις ώρες μετά το φαγητό”: Αλήθειες και Μύθοι του Καλοκαιριού

Must read

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έρχονται και οι παραδοσιακές συμβουλές για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Μία από τις πιο διαδεδομένες είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να περιμένουμε τρεις ώρες μετά το φαγητό πριν πάμε για κολύμπι. Αλλά πόσο αληθινό είναι αυτό;

Ο Μύθος

Η παραδοσιακή συμβουλή λέει ότι κολυμπώντας λίγο μετά το φαγητό, υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε κράμπες ή ακόμα και πνιγμό. Αυτός ο φόβος έχει ριζώσει βαθιά στην κοινωνία μας, αλλά τι λέει η επιστήμη;

Η Αλήθεια

Σύμφωνα με Ναυαγοσωστή του Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρη Χαλιώτη, η πεποίθηση αυτή είναι περισσότερο μύθος παρά αλήθεια. Ενώ είναι αλήθεια ότι η πέψη απαιτεί ενέργεια και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο στομάχι, δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει κράμπες στους μύες που είναι απαραίτητοι για το κολύμπι.

Τι πρέπει να κάνουμε

Αν και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τρεις ώρες μετά το φαγητό για να κολυμπήσουμε, είναι καλό να αποφεύγουμε το κολύμπι αμέσως μετά από ένα βαρύ γεύμα. Είναι πάντα καλύτερο να αφήσουμε λίγο χρόνο για να αισθανθούμε άνετα πριν μπούμε στο νερό.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο, αλλά πάντα με ασφάλεια και σεβασμό στον εαυτό μας. Μην αφήνετε τους μύθους να σας αποθαρρύνουν, αλλά είναι πάντα καλό να είστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

Ξυπνάτε μέσα στη νύχτα; Οι τέσσερις κρυφοί εχθροί του ύπνου σας

ΙΤΑΛΙΑ – Αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου. Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 200€

Ξεκινά η πορεία Ελευθερίας

Αλλάζουν όλα στις εθνικές οδούς! Ποιο θα είναι το νέο όριο ταχύτητας

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα