30.4 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Ανοίγει ξανά για αιτήσεις – Η νέα προθεσμία

Must read

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 – Νέα εξέλιξη με τις αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό 2023. Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα. Η νέα προθεσμία.

 

Λίγες μέρες επιπλέον προθεσμία δόθηκε για αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023, με την πλατφόρμα να ανοίγει ξανά την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 και να παραμένει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.

Αφορά όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος. Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα για παράταση ήταν πολλά, καθώς τις πρώτες μέρες η πλατφόρμα έπεφτε και παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα, ενώ η προθεσμία είχε μπλέξει λίγο τη διαδικασία γιατί συνέπιπτε με το τριήμερο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα μοιράσει και φέτος 300.000 επιταγές για διακοπές σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, μέχρι τις 5 Ιουνίου, έγιναν 579.580 αιτήσεις, για συνολικά 1.068.904 επιταγές. Η διαφορά στα νούμερα εξηγείται από το ότι κάποιος δικαιούχος μπορεί να πάρει επιδότηση και για σύζυγο ή προστατευόμενα μέλη.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πώς κάνετε αίτηση – Οδηγίες

Μπαίνετε στην πλατφόρμα του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση με δύο επιλογές. Θα πρέπει να έχετε:

Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Τα μοναδικά που είναι ήδη συμπληρωμένα είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ σας.

 

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ - Αίτηση και Δικαιούχοι ΕΔΩ
Κοινωνικός τουρισμός: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Αίτηση και Δικαιούχοι ΕΔΩ

 

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2023: Πότε βγαίνουν

Η νέα εξέλιξη με την ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό 2023 δεν είναι γνωστό εάν θα επηρεάσει όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης είπε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν νωρίτερα από άλλες χρονιές.

Είχε βάλει μάλιστα τέλος στα σενάρια περί παράτασης λόγω και των προβλημάτων που είχαν προκύψει τις πρώτες μέρες που η πλατφόρμα «έπεφτε», αλλά και του ότι η προθεσμία έληγε σε μέρα αργίας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 10 ημέρες, δηλαδή λίγο μετά τις 15 Ιουνίου. Πέρσι τα προσωρινά αποτελέσματα είχαν βγει στις 8 Ιουλίου.

Τα προβλήματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2023

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΥΠΑ, περίπου 200.000 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού από τις 300.000 που είχαν εκδοθεί πέρσι παραμένουν αδιάθετες μέχρι σήμερα και λήγουν την 1η Ιουλίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όσοι πήραν πέρσι voucher, δεν είχαν δικαίωμα να ξανακάνουν αίτηση φέτος, καθώς οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν επιταγή μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Ένα ακόμα πρόβλημα που παρατηρείται, παρότι όντως διατίθεται μεγάλος αριθμός επιταγών, προκύπτουν χιλιάδες αδιάθετα voucher γιατί, απλά, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε δωμάτια. Η επιθυμία των δικαιούχων για να κάνουν διακοπές το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου – επειδή παραδοσιακά τότε δίνονται άδειες, επιδόματα αδείας, κλείνουν για καλοκαίρι οι επιχειρήσεις κλπ- παίζει καθοριστικό ρόλο, μιας και τη συγκεκριμένη περίοδο η πληρότητα στα καταλύματα αγγίζει το 100%. Άρα, η διαθεσιμότητα μέσω του προγράμματος, εκ των πραγμάτων, μηδενίζεται.

Μάλιστα, φέτος, πέρασε στα «ψιλά γράμματα» ότι εξαφανίστηκε η υποχρέωση των ξενοδόχων που συμμετέχουν για να διαθέτουν το 30% των διαθέσιμων κλινών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ουσιαστικά οι ξενοδόχοι που συμμετέχουν μπορούν απλά να «μην εξαίρουν συγκεκριμένες περιόδους», δεν είναι όμως υποχρεωμένοι να κρατάνε δωμάτια για τους δικαιούχους του «Κοινωνικού Τουρισμού».

 

Τουρισμός για Όλους με νέες κληρώσεις τον Ιανουάριο 2023
Τουρισμός για Όλους με νέες κληρώσεις τον Ιανουάριο 2023

Πότε ανοίγει ο «Τουρισμός για Όλους 2023»

Η ολοκλήρωση του «Κοινωνικού Τουρισμού» ξεκλειδώνει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι έχετε δύο τρόπους για να κάνετε την αίτησή σας και να διεκδικήσετε το voucher των 150 ευρώ που μπορείτε να ξοδέψετε στις διακοπές σας: Είτε με ηλεκτρονική αίτηση στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet, είτε μέσω ΚΕΠ, όπου ο υπάλληλος σας ολοκληρώνει τη διαδικασία. Εάν απευθυνθείτε σε ΚΕΠ θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Εάν κάνετε μόνοι σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ την αίτηση, θα σας ζητηθούν τα ίδια στοιχεία και στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα