17.2 C
Athens
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026

Κλείδωσε: Το πρώτο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση μετά την αναζωπύρωση του κορωνοϊού

Must read

Τα νέα δυστυχώς δεν είναι και πολύ ευχάριστα απο το μέτωπο του κορονοϊού –

Η κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε…

Κορωνοϊός- Έρευνα «βόμβα»: Το νέο στέλεχος εξαπλώνεται έως και έξι φορές ταχύτερα

Παρά τους συνεχώς αυξανόμενους ελέγχου τα εισαγόμενα κρούσματα ανεβάζουν καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού και οδηγούν σε νέα έξαρση της νόσου στη χώρα μας.


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι περίπου 55-60 ασυμπτωματικά άτομα μπαίνουν στη χώρα καθημερινά γεγονός που οδηγεί στη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Η ανησυχία των ειδικών φάνηκε και απ’ τις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Σύψα ο οποίος αναφέρει :

«Είναι αλήθεια ότι πλέον αρχίζουμε να πιεζόμαστε επιδημιολογικά, έχουμε μία μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων παρά τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και βεβαίως έχουμε και τα κρούσματα τα σποραδικά τα οποία οφείλονται στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

 

 

 

Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στην Κοζάνη, εννιά θετικά σε λίγες ώρες

 

 

 

Ώρα να αντιδράσουμε: Ψηφίστε ΕΔΩ για να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί!

Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για πολύ μεγάλη πειθαρχία κυρίως από πλευράς πολιτών. Κρατάτε τις αποστάσεις από τους γύρω σας. Εάν έχουμε συγκεντρώσεις και συνωστισμούς, εάν έχουμε φαινόμενα υπερμετάδοσης τότε παίζουμε με τη φωτιά».

 

 

 

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα έχει να κάνει με τα πανηγύρια. Η συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων στον ίδιο χώρο και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και προστασίας τα καθιστούν τον νο1 αυτή τη στιγμή κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Αν ένας ασυμπτωματικός βρεθεί στο χώρο, μπορεί να κολλήσει εκατοντάδες άτομα και να ανάψει μια φωτιά που δύσκολα θα σβήσει μετά.

Γι’ αυτό είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα πανηγύρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς τα συμβατικά μέτρα δεν δείχνουν να αποδίδουν.

Αυτό θα είναι το πρώτο νέο μέτρο και όλοι ελπίζουν και το τελευταίο. Εκτός αν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει υψηλός, οπότε όλα τα σενάρια για τη λήψη και νέων μέτρων θα είναι ανοιχτά…


 

 

Ανησυχία προκαλεί η νέα αγνώριστη εικόνα του Τόλη Βοσκόπουλου

 

 


Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα