Οι βαθμοί αντικαθίστανται από «ποιοτικούς δείκτες» που θα αξιολογούν τη συμμετοχή κάθε παιδιού στο μάθημα και τη σχολική μελέτη του.
Aπό την επόμενη σχολική σεζόν, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σιγκαπούρη δεν θα χρειάζεται πλέον να δίνουν εξετάσεις.
Ο υπουργός Παιδείας της χώρας, Ong Ye Kung, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που καλλιεργούσαν τα σχολικά τεστ, τον οποίο θεωρεί εχθρό της μάθησης.
«Γνωρίζω ότι το να έρχεται κάποιος πρώτος ή δεύτερος στην τάξη ή στο επίπεδό του έχει υπάρξει, παραδοσιακά, μια περήφανη αναγνώριση της επιτυχίας του μαθητή» δήλωσε. «Αλλά έχουμε έναν καλό λόγο να καταργήσουμε αυτούς τους δείκτες, ώστε το παιδί να κατανοεί από μικρή ηλικία ότι η μάθηση δεν είναι ανταγωνισμός αλλά μια αυτοπειθαρχία που πρέπει να αναπτύξει».
Πώς θα αξιολογούνται λοιπόν οι μαθητές; Για τους μικρότερους, οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιούν «ποιοτικούς δείκτες» ώστε να εκτιμούν τη συμμετοχή τους στο μάθημα και τη σχολική μελέτη τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές, από την άλλη, θα παίρνουν βαθμολογίες, χωρίς δεκαδικά ψηφία όμως και δίχως σχολικές εξετάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :
- Είμαι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο..
- Πόσο χρόνο έχεις ακόμη με τους αγαπημένους σου; Η διαφήμιση που συγκίνησε τον κόσμο
- 2.000 ΠΟΝΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ APP ΤΟΥ ALPHA BONUS!
- Δασκάλα πάει κάθε πρωί στην Τέλενδο με βαρκούλα για να κάνει μάθημα
Μέσα από αυτή τη νέα προσέγγιση, ο υπουργός Παιδείας της Σιγκαπούρης πιστεύει ότι οι μαθητές θα εξακολουθούν να βρίσκουν το κίνητρο να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους – αλλά ένα εσωτερικό κίνητρο, όχι σε σύγκριση με τους άλλους. «Ωστόσο», καταλήγει, «ο σχολικός έλεγχος θα περιέχει πληροφορίες που θα επιτρέπουν στους μαθητές να παρακολουθούν την απόδοσή τους και να αξιολογούν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους».
Δείτε γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα στη Φινλανδία θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο: