Η Κύπρος ενωμένη σαν μία γροθιά στηρίζει τους πληγέντες στον Λίβανο

Must read

Όσο υπάρχουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ  θα υπάρχει και ελπίδα!

 

Γράφει η Θεοδοσία Κυριάκου

 

Μία εβδομάδα μετά τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Βηρυτό, η λίστα των θυμάτων ολοένα και μεγαλώνει αφού είναι  σχεδόν αδύνατο  να υπάρχουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με το δίκτυο LBC του Λιβάνου, το οποίο επικαλέστηκε ως πηγή τον υπουργό Υγείας, Χαμάντ Χας, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ τόσο το λιμάνι της πρωτεύουσας όσο και περίπου 6.000 κτήρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η χώρα εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της μετά τις φονικές εκρήξεις της περασμένης Τρίτης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες.  Ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα έχουν αποσταλεί ως βοήθεια προς τον Λίβανο. Επίσης  δύο ομάδες, μία της ΕΜΑΚ και μία της ΜΑΔΔ οι οποίες αποτελούνταν από τέσσερα άτομα η κάθε μία, με 4 ανιχνευτικούς σκύλους και τους χειριστές τους και ένα επικεφαλής λοχία και συνέδραμαν στο έργο έρευνας και διάσωσης επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που άφησε πίσω της η μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου στη Βηρυτό.

Οι μονάδες αυτές έχουν πλέον επιστρέψει αφού σύμφωνα με τον  αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, οι αρχές της χώρας ενημέρωσαν τις αποστολές όλων των χωρών που συμμετείχαν στις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων ότι δεν χρειάζονταν τις υπηρεσίες τους.

 

 

Επιπλέον η Κύπρος στηρίζει τον Λίβανο με περισσότερα από 25,000 προϊόντα που θα  σταλούν στη γειτονική χώρα μέσω της έκτακτης αποστολής του Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη.  Οργανωμένα σύνολα αλλά και απλοί άνθρωποι  έτρεξαν να συμβάλουν στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού. Ο σκοπός αυτός ένωσε όλη την Κύπρο, από άκρη ως άκρη τις μέρες που ακολούθησαν την μεγάλη έκρηξη με ένα και μόνο στόχοː να αποσταλεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη βοήθεια στους  πληγέντες.

Οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολοι για την γειτονική χώρα. Η καταστροφή του λιμανιού αποτελεί ένα πραγματικά ισχυρό πλήγμα. Τώρα το κύριο μέλημα των αρμοδίων είναι η φροντίδα των τραυματιών, η ανεύρεση των νεκρών και η επιβίωση των χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τα πάντα τόσο ξαφνικά. Το αύριο όμως διαφαίνεται δύσκολο με την οικονομία της χώρας να πλήττεται σε τεράστιο βαθμό.

Ο λαός του Λιβάνου αυτή τη στιγμή περνά μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Είναι πραγματικά όμως πολύ συγκινητικό ότι η ανθρωπότητα στις δύσκολες στιγμές παραμερίζει τα όσα μπορεί να μας χωρίζουν και ενώνεται σαν μία γροθιά για να σταθεί δίπλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Η στήριξη προς του πληγέντες συνεχίζεται. Όσο υπάρχουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ  θα υπάρχει και ελπίδα!

 

 

Μπορείς να ακολουθήσεις την Θεοδοσία Κυριάκου

στο Facebook ΕΔΩ   

και στο instagram EΔΩ 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε Instagram, Facebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα