Μια έντονη πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Σπαρτιά, που ανήκει στη δημοτική ενότητα Λειβαθούς της Κεφαλονιάς.
Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε περιοχή με κατοικίες, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει αμεση απειλή για τα σπίτια.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με την υποστήριξη πέντε οχημάτων.
Επιπλέον, μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντικές ομάδες βρίσκονται στο σημείο και έχουν καταφέρει να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά τη Δευτέρα.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, μια άλλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μηνιά της Κεφαλονιάς.
Αυτή η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από 18 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα, ενώ δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συμμετείχαν επίσης στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Καιρός – Τα 40άρια ξανάρχονται! Πότε ξεκινά το νέο κύμα “μίνι καύσωνα”