Euro 2020: Συναγερμός στο Λονδίνο για το Ιταλία – Αγγλία!
Euro 2020: Συναγερμός στο Λονδίνο για το Ιταλία – Αγγλία!

Από νωρίς στο… κλίμα έχουν μπει οι Άγγλοι οπαδοί, οι οποίοι έχουν στήσει ένα μεγάλο πάρτι στους δρόμους του Λονδίνου, κάτι όμως που είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές της πόλης.

Οι οπαδοί τραγουδούν, γιορτάζουν αλλά και καταναλώνουν άφθονο αλκοόλ, κάτι που μεγαλώνει τον κίνδυνο να υπάρξουν επεισόδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ορισμένοι βρέθηκαν στις παμπ για τις… πρώτες μπύρες από τις 5 το πρωί!

Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των ιταλικών εστιατορίων στην αγγλική πρωτεύουσα πήραν την απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα τα μαγαζιά, ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι Άγγλοι οπαδοί εφάρμοσαν και τη γνωστή τακτική διατάραξης του ύπνου των αντιπάλων. Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν πυροτεχνήματα κοντά στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η αποστολή των Ιταλών.

Στην Αγγλία ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο αποψινό ματς, όπου τα «τρία λιοντάρια» θα διεκδικήσουν το πρώτο Euro της ιστορίας τους. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω των social media.

«Καλή επιτυχία σήμερα στην Αγγλία. Μέχρι τώρα ήταν ένα εξαίσιο ταξίδι, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να πάτε ακόμη μακρύτερα και να το φέρετε σπίτι σήμερα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Στο Wembley o ΠτΔ της Ιταλίας

Δεν είναι μόνο η Αγγλία που ζει και αναπνέει για τον αποψινό τελικά, αλλά κι ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται στο… πόδι για το μεγάλο ματς.

Οι «ατζούρι» θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά, με την πρώτη να είναι το μακρινό 1968. Ως εκ τούτου, λοιπόν, άπαντες περιμένουν με αγωνία τον τελικό.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα μεταβαίνει στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα. Παράλληλα, στο στάδιο θα βρίσκονται περίπου 6.000 Ιταλοί οι οποίοι ζουν μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία και τουλάχιστον 1.500 που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία μόνο για λίγες ώρες, έχοντας δώσει 800 ευρώ για το πάρουν εισιτήριο!

Απαγορεύτηκαν οι γιγαντοοθόνες σε Μιλάνο, Νάπολι
Στην πρωτεύουσα θα υπάρχει όριο 2.500 ατόμων στην «Piazza del Popolo». Αντίθετα, τόσο στο Μιλάνο, όσο και τη Νάπολι απαγορεύτηκαν οι γιγαντοοθόνες, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλες πόλεις της Ιταλίας, όπως το Τορίνο, το Παλέρμο, η Βενετία, η Πάδοβα, η Τεργέστη, το Κάλιαρι και το Σάσαρι.

Φόβοι για εισβολή… εντόμων στον τελικό
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει πιθανότατα να γίνει… επιδρομή εντόμων κατά τη διάρκεια του τελικού! Τα μετεωρολογικά ραντάρ εντόπισαν εκατομμύρια να πετούν πάνω από το Λονδίνο και δεν αποκλείεται να υπάρχει το σχετικό φαινόμενο τη στιγμή που οι δύο ομάδες θα δίνουν μάχη για το τρόπαιο. Να θυμίσουμε ότι την αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν πάνω από 60.000 θεατές.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Gloucestershire, Άνταμ Χαρτ εξήγησε το συγκεκριμένο φαινόμενο, λέγοντας ότι τα έντομα βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής. Αξίζει να τονίσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει τέτοια επιδρομή σε αθλητικό γεγονός, καθώς ειδικά στο Λονδίνο είχε συμβεί στο Wimbledon.