21.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Λάρισας

Must read

Τον νομό Λάρισας επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Ηλία Σουφλιά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Κτηνοτροφική Μονάδα «Αφοί Ζιώγα» στην Αμφιθέα Λάρισας όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον ιδιοκτήτη Γιώργο Ζιώγα με τον οποίο συνομίλησαν για τις ανάγκες του κλάδου, την επάρκεια των προϊόντων, την ανάπτυξη της μονάδας και τη στήριξη των κτηνοτρόφων.

Στη συνέχεια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στην Αγιά επισκεπτόμενοι το Συσκευαστήριο Φρούτων «Κίσσαβος» και συνάντησαν τους εταίρους Γιώργο Ζέικο, Δήμητρα Νίκα, Θωμά Σιμούλη και Διονύση Ντράχα, καθώς και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκήτης Αγιάς όπου συνάντησαν τους εταίρους Βαγγέλη Μανίκα, Βασίλη Κάτσικα και Αθανάσιο Δημούλη. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας των συνεταιρισμών με το Γραμματέα της ΠΕ Παύλο Μαρινάκη να τονίζει την συνεχιζόμενη στήριξη της Κυβέρνησης στους αγρότες ενόψει της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης και των διεθνών εξελίξεων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Κατόπιν τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στην εταιρεία εμπορίας φρούτων του Γιάννη Χατζησαλάτα με τον οποίον συνομίλησαν για την ανάπτυξη της επιχείρησης, τα θέματα του κλάδου της εμπορίας και διανομής γεωργικών προϊόντων αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αγιάς Μαρία Ζεστούλη και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Βασιλική Μπάκουλα, Μιχαήλ Αμπελακιώτης, Βαΐα Μπίκα, Βασίλειος Σφυρής, Χρήστος Γραμμένος, Γιώργος Βλάχος και Σπύρος Μακροβασίλης.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του ΠΓΝΛ Δημήτρη Κατσικονούρη, τον αν. Διοικητή Γεώργιο Αποστολίνα, τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση, τον Διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη, τον αν. Διοικητή του ΓΝΛ Χάρη Τσιλιάκο τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιάννη Γούλα και τους ιατρούς Θεόφιλο Καραχάλιο Καθηγητή Παν. Ορθοπεδικής Κλινικής ΠΓΝΛ και Αθανάσιο Σαρατζιώτη ιατρό ΕΣΥ Ειδικότητας ΩΡΛ.

Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πορεία της πανδημίας στη χώρα και η ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και του τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, όπου ο Πρόεδρος Δημήτρης Ντογκούλης τόνισε ότι πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια θεσμική επίσκεψη στο ΓΕΩΤΕΕ και αναφέρθηκε σε ζητήματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την αγροτική ανάπτυξη τόσο στον νομό Λάρισας, όσο και σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη και μέλη του Επιμελητηρίου μεταξύ των οποίων ο πρ. Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό με τον οποίο συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό και την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στην Ελασσόνα, αλλά και τον «Ιανό» οι οποίες έχουν προχωρήσει σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των έργων στον Αχελώο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Βασίλης Πινακάς και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου.

Ακολούθησε μια συνάντηση με το Δήμαρχο Κιλελέρ και πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάση Νασιακόπουλο, το Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, το Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και το Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα στα γραφεία της ΔΕΕΠ Λάρισας, ενώ, κατόπιν, εκεί ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και ο Γραμματέας Οργανωτικού είχαν μια συζήτηση με εκπροσώπους γεωργικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού.

Η επίσκεψη στον νομό Λάρισας ολοκληρώθηκε με μια διευρυμένη σύσκεψη με τα μέλη της ΔΕΕΠ και στελέχη του κόμματος από το νομό. Στην επίσκεψη στο νομό Λάρισας συμμετείχαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας Αχιλλέας Κέλλας, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Χάρης Τσιλιάκος και Κώστας Νινίκας, οι Πολιτευτές του νομού Ελένη Αξιόγλου, Κωνσταντίνος Τζανακούλης και Θεόφιλος Καραχάλιος, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Σοφία Ζαχαρή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων Μάριος Γιακουβής, οι Αντιπρόεδροι της ΔΕΕΠ Χρύσα Καλτσογιάννη και Θωμάς Κίτσης, ο Γραμματέας Γιώργος Θώδας, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργος Γουμενόπουλος, ο υπεύθυνος Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Λάζαρος Κωνστάντος, ο Υπεύθυνος Τομέα Εκλογικής Ετοιμότητας Βόσιος Βασίλειος, Υπεύθυνος Τομέα Παραγωγικών & Επιστημονικών φορέων Τάτσης Γεώργιος, ο Υπεύθυνος ιδιωτικού και δημοσίου τομέα Αρβυθάς Ηλίας, η Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Δήμητρα Παπανικολάου και τα μέλη της ΔΕΕΠ Ζήσης Γρηγορίου και Παναγιώτης Κατσίδης, ο Τομεάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού Κωστής Γιαννακός, ο Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων και Παραγωγικών Τομέων ΟΝΝΕΔ Ανέστης Φίσκας, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Λάρισας Χρήστος Μαϊμουλιώτης, το μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Ψαριανός, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Τυρνάβου, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού ΟΝΝΕΔ Λάρισας Διονύσης Ντράχας, ο Τομεάρχης Αγροτικού ΟΝΝΕΔ Λάρισας Χρήστος Γρουσόπουλος, καθώς και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων: «…βλέπουμε μια Κυβέρνηση που επενδύει στο να φτιάξει επιτέλους ένα ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να βρεθούμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου μας ξενάγησε ο Διοικητής και είδαμε αυτό που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα, ότι επιτέλους μια Κυβέρνηση προσέλαβε υγειονομικό προσωπικό, αύξησε τις ΜΕΘ, βελτίωσε τις υλικοτεχνικές υποδομές υπό δύσκολες συνθήκες. Ας αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στην πανδημία μειώθηκε ο μέσος χρόνος αναμονής στις ΜΕΘ από ό,τι πριν την πανδημία. Έγιναν πολλά και στην Παιδεία, όπου μετά από 12 χρόνια είχαμε τόσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και ενώ τα κενά στα σχολεία που παλαιότερα ήταν ένα ανέκδοτο, φυσικά όχι για τους γονείς και τους μαθητές, μειώθηκαν και έτσι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς κενά στις τάξεις.

Προφανώς υπάρχουν ακόμη προβλήματα λόγω των κρίσεων που έχουν προκύψει, με πρώτη και μεγαλύτερη αυτή την περίοδο μετά την πανδημία την παγκόσμια πληθωριστική κρίση, που αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά στο ρεύμα, στις μετακινήσεις τους, στα τρόφιμα και την καθημερινότητά τους. Πρώτος το αναγνωρίζει ο Πρωθυπουργός και το βλέπουμε όλοι εμείς που γυρίζουμε την Ελλάδα. Έχουν δοθεί περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των νοικοκυριών, ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί για μια ακόμη φορά στους πολίτες για άλλο ένα γενναίο πακέτο οριζόντιας και στοχευμένης στήριξης, ενώ χθες έγιναν κι άλλες ανακοινώσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα ρεαλισμού και λύσεων, μια εικόνα μιας Κυβέρνησης που θέλει να στηρίξει τους πολίτες και το κάνει πράξη. Και ας αναλογιστούμε ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας είναι τα περισσότερα που έχουν δοθεί από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το κάνει με συνέπεια και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών.

Σήμερα στη Λάρισα είδα ανθρώπους με καθαρό βλέμμα, αγωνιστές αυτής της παράταξης που θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας και πρώτα από όλους του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, έναν αγώνα που πολλές φορές στο παρελθόν δεν είχε εκτιμηθεί όπως θα έπρεπε. Θέλω να τους πω ότι θα είμαστε δίπλα τους και μαζί τους θα δώσουμε τη μάχη κάθε μέρα. …

Σήμερα είχα την ευκαιρία μέσα από μια σειρά από ουσιαστικές επισκέψεις σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, καθώς και συζητήσεις, όπως φυσικά και με τον Περιφερειάρχη μας τον Κώστα Αγοραστό, να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του νομού. Με τους εκπροσώπους των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής είχαμε μια ξεχωριστή συζήτηση και επιφυλαχθήκαμε να διατυπώσουμε μια συνολική πρόταση, όχι μόνο για τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου της Λάρισας αλλά όλης της Ελλάδας.

Ο πρωτογενής τομέας είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το έχουμε αποδείξει:

– Μειώνοντας φόρους στα συνεταιριστικά σχήματα, ΕΝΦΙΑ και φορολογικό συντελεστή στα αγροτεμάχια.  

– Μειώνοντας το κόστος παραγωγής για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.

– Ολοκληρώνοντας τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ ύψους 19,3 δις για το 2021-2027.

– Υλοποιώντας το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» για τα αρδευτικά έργα.

– Ενισχύοντας τους αγρότες και μέσα στην πανδημία με εθνικούς και ενωσιακούς πόρους και με επιστρεπτέες προκαταβολές.

Και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ήδη χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις για τους αγρότες, όπως ο μηδενικός συντελεστής για το αγροτικό πετρέλαιο για ένα χρόνο και η μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από 13% σε 6%».

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα