Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γειτονική χώρα βρίσκεται και πάλι η υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Turkish President Tayyip Erdogan addresses lawmakers from his ruling AK Party during a meeting at the parliament in Ankara, Turkey, November 26, 2019. Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γειτονική χώρα βρίσκεται και πάλι η υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν εικασίες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κατά καιρούς, γράφεται ή ακούγεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά το περιβάλλον του συνεχώς διαψεύδει κάθε τέτοια φημολογία.

Τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη γειτονική χώρα αφού παρουσιάζει τον 67χρονο πρόεδρο να είναι ή πολύ κουρασμένος ή να ταλαιπωρείται από κάποιο πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια του.

Το βίντεο του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu» έχει κάνει θραύση στα social media, ενώ προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελέχους της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας «ΧαμπέρΤουρκ».

Ο αρθρογράφος Φατίχ Αλταϊλί επέκρινε το «Anadolu» που δεν φρόντισε να κάνει μοντάζ στο βίντεο έτσι ώστε να μη φαίνεται η αδυναμία του Ερντογάν.

Ο Αλταϊλί συγκεκριμένα σημείωσε:

«Η μετάδοση αυτών των εικόνων είναι πραγματικά ρεζίλι. Θα καταλάβαινα αν ήταν ζωντανή μετάδοση. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Αλλά γυρίστηκε και μετά μονταρίστηκε. Το να δείχνεται μία τέτοια κατάσταση σε ένα βίντεο είναι πολύ, πολύ κακό. Αυτό δείχνει σαφώς ότι κάποιος πολύ κοντά στον πρόεδρο προσπαθεί να τον φέρει σε δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να τον κάνει να φαίνεται αδύναμος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Νομίζω ότι είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Το επίμαχο βίντεο
Booking.com