Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Τι λένε οι πολίτες για εμβόλια, Λιγνάδη, lockdown

Δημοσκόπηση RASS: Στο 14% το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στο 6,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Η δημοσκόπηση που άναψε φωτιές: Τι δίνει η MRB στην Κρήτη

Στις 15 μονάδες υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η κυβέρνηση δείχνει να πλήττεται -αν και όχι ιδιαίτερα- από την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, κάτι που ωστόσο φαίνεται να πλήττει έτι περαιτέρω τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση όσο όμως και το Κίνημα Αλλαγής.

Συντριπτικά υπέρ του εμβολίου οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση
Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται πως αυξάνεται ημέρα με την ημέρα, με το ποσοστό όσων υποστηρίζουν πως θα κάνουν το εμβόλιο να ανέρχεται στο 80%.

 

 

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Τι λένε οι πολίτες για εμβόλια, Λιγνάδη, lockdown

Διαχρονικά, φαίνεται πως το ποσοστό των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση που δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αυξήθηκε από το 37% (σίγουρα ναι) τον Νοέμβριο στο 59% σήμερα.

Στο ίδιο θέμα και με δεδομένη την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, φαίνεται πως το 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ενώ το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Δυσαρέσκεια για την υπόθεση Λιγνάδη δείχνει η δημοσκόπηση
Στην ερώτηση πώς αξιολογείται τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% απαντά αρνητικά, ενώ το 44% εκτιμά πως ήταν θετική η αντίδραση.

Αντίστοιχα, ωστόσο, η δημοσκόπηση εκτιμά αρνητικά σε ποσοστό 59% και τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, με το ποσοστό θετικών κρίσεων να υπολογίζεται στο 34%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντιμετώπιση της αντίδρασης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην υπόθεση ανά κομματική προτίμηση. 61% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Αντιστρόφως, το 82% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν αρνητικά στη δημοσκόπηση τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια υπόθεση.

Σταθερά μπροστά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της εκτίμησης του 44% των ερωτηθέντων αναφορικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 25%.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pusle
Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36% έναντι 22%) και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (5,5%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡα25 (3%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ παίρνει προβάδισμα 15 μονάδων, με 38% έναντι 23% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Pulse