Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες μετά την ήττα της Ισπανίας από τη Γεωργία (83-69) στην πρεμιέρα των προκριματικών του EuroBasket 2025, τονίζοντας ότι η ομάδα του χρειάζεται άμεση βελτίωση σε όλα τα επίπεδα.
Οι «φούριας ρόχας» μπήκαν με το… αριστερό στη διοργάνωση, χάνοντας πολύτιμο έδαφος από την αρχή απέναντι σε μια Γεωργία πιο έτοιμη και αποφασιστική.
Ως ένας εκ των δύο αρχηγών μαζί με τον αδερφό του Μπίλι, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, πρέπει να βελτιωθούμε στα πάντα», υπογράμμισε ο Ισπανός διεθνής, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα των αντιπάλων αλλά επιμένοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Οι δηλώσεις του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ:
«Ήταν πιο έτοιμοι από εμάς. Το ήθελαν περισσότερο και είχαν μεγαλύτερη θέληση. Κέρδισαν όλες τις διεκδικούμενες μπάλες και έπαιξαν πολύ δυνατά. Το περιμέναμε, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε ψυχολογικά, ούτε σωματικά.
Είναι ένα μεγάλο τουρνουά, ξέρουμε τον τρόπο, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε όπως απαιτεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος και η Γεωργία απέδειξε ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα. Άξιζε τη νίκη, έπαιξε καλύτερα από εμάς.
Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα, ειδικά στα αμυντικά ριμπάουντ, στην κυκλοφορία της μπάλας και στο να είμαστε πιο επιθετικοί. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.
Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Έχουμε παίκτες που είναι νεαροί, αλλά έχουν ταλέντο. Όλοι μας είμαστε έτοιμοι για το τουρνουά. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».












