Γεωργιάδης : Όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει, και η επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης θα έρθει και η ώρα της εστίασης. Όμως η ώρα αυτή, για επανεκκίνηση της εστίασης, δεν έχει έρθει ακόμη.

 

Η ημερομηνία – κλειδί για το άνοιγμα της εστίασης

«Πρέπει, πρόσθεσε, να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Ξεκινάμε από το λιανικό εμπόριο, που είναι λιγότερο επικίνδυνο, καθώς οι κανόνες μπορούν να τηρηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια».

 

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Εκτύπωση από TaxisNet και πληρωμή

 

 

 

Μπορεί τα μέλη της επιτροπής των λοιμοξιωλόγων να λένε ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω καιρού, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε για άνοιγμα της εστίασης, δηλαδή για ανοιχτά εστιατόρια και καφετέριες.

Ασφαλής ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά στο τραπέζι είναι η 1η Φεβρουαρίου, χωρίς να υπάρχει τίποτα κλειδωμένο. Όλα θα κριθούν από το άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα και την πορεία της κατάστασης.

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τοποθετήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος την χαρακτήρισε βελτιωμένη «τόσο όσο», κάτι που δικαιολόγησε και την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όπως είπε, σίγουρα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά όπως είπε δεν είναι μία εύκολη κατάσταση.

Όπως είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, «υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα» επισήμανε. Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως:

«Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο για τις αγορές καταστήματα. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τόνισε.

«Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα», προειδοποίησε ο κ. Γώγος.

Παράλληλα συνέχει λέγοντας: «από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού», ενώ αποκάλυψε πως εάν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν από τον Φεβρουάριο μπορεί να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η εισήγηση της επιτροπής ήταν ένα επόμενο μέτρο και η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία και τα υπόλοιπα. «Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» εξήγησε.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Η εστίαση παραμένει κλειστή τις 7 Νοεμβρίου με τους επαγγελματίες του κλάδο να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Follow us

photo¨Food photo created by wavebreakmedia_micro – www.freepik.com

 

 

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021