ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτή είναι η πιο καλοπληρωμένη δουλειά με το λιγότερο άγχος

Δίνει μισθό πάνω από 100.000 δολάρια το χρόνο

Το άγχος στην εργασία είναι ένα συχνό φαινόμενο. Το 79% των εργαζομένων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα στις ΗΠΑ, απάντησαν ότι βιώνουν άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά τους, κάθε μήνα.

Όμως, κάποιες δουλειές είναι λιγότερο αγχωτικές από άλλες. Το Occupational Information Network (O*NET) του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας κατέταξε 873 επαγγέλματα με βάση το επίπεδο του στρες. Και όπως προέκυψε, υπάρχουν μερικές δουλειές με σχετικά λίγο άγχος, που ωστόσο δίνουν υψηλούς μισθούς.

Ανάμεσα στα επαγγέλματα που πληρώνουν πάνω από 100.000 δολάρια το χρόνο στις ΗΠΑ, το λιγότερο αγχωτικό είναι εκείνο του οικονομολόγου περιβάλλοντος. Τι κάνει ένας οικονομολόγος περιβάλλοντος; Σύμφωνα με το CNBC, πραγματοποιεί έρευνες γύρω από περιβαλλοντικά θέματα, όπως για παράδειγμα η ιδιωτική και δημόσια χρήση γης, η μόλυνση του αέρα και του νερού και η προστασία των επαπειλούμενων ειδών.

Κατά κανόνα, για να προσληφθεί κάποιος ως οικονομολόγος περιβάλλοντος χρειάζεται να έχει κάποιο σχετικό μάστερ ή διδακτορικό καθώς και κάποια εργασιακή εμπειρία.

Γιατί δεν έχει πολύ άγχος αυτή η δουλειά;

«Δεν δουλεύουν σε πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον», εξηγεί η Sinem Buber, οικονομολόγος της ZipRecruiter. Ένας οικονομολόγος περιβάλλοντος μπορεί να δουλεύει σε κάποια κρατική υπηρεσία ή πανεπιστήμιο, όπου η εργασιακή ασφάλεια είναι κατά κανόνα υψηλότερη.  Επίσης, οι οικονομολόγοι περιβάλλοντος έχουν περισσότερη ελευθερία στη δουλειά τους.

Και βέβαια, «είναι μία πολύ ικανοποιητική δουλειά, όταν γνωρίζεις ότι κάνεις κάτι καλό για το περιβάλλον, ότι κάνεις κάτι καλό για την ανθρωπότητα. Είναι κάτι που τους κινητοποιεί καθημερινά», εξηγεί η Buber.

Ασφαλώς, όπως σημειώνει η Vicki Salemi, ειδική καριέρας στο Monster, καμία δουλειά δεν έχει μηδενικό άγχος. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η δουλειά έχει λιγότερο στρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου άγχος». Και όπως εξηγεί, ακόμα και εάν κάποιος κάνει μια δουλειά με χαμηλό στρες, αυτό μπορεί να αυξηθεί στην περίπτωση που δουλεύει σε ένα τοξικό περιβάλλον ή εάν δεν τα πηγαίνει καλά με τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους.

in.gr

Recent Posts

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τις 800.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Τζόκερ της 7ης Δεκεμβρίου 2023. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της αποψινής κλήρωσης είναι…

5 ώρες ago

Κίνδυνος για την υγεία – Τα 5 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται εντός μιας ημέρας

Υπάρχουν πέντε τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν εντός μίας ημέρας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος…

12 ώρες ago

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα – Στην 6η θέση παγκοσμίως στη γήρανση πληθυσμού

Η δημογραφική κατάσταση της Ελλάδας αποκαλύπτει μια ανησυχητική τάση γήρανσης του πληθυσμού. Στατιστικά, η χώρα…

15 ώρες ago

Μια ακόμα νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης & Εθελοντισμού της HELPHELLAS στην Αμερική!

"Είναι χαρά και τιμή μου να στηρίξω ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως & Εθελοντισμού την προσπάθεια…

16 ώρες ago

ΕΦΕΤ – Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ!

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη…

17 ώρες ago

Άστατος ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Σήμερα, ο καιρός σε όλη την Ελλάδα θα είναι άστατος με τις ακόλουθες καιρικές συνθήκες:…

19 ώρες ago