Ευλογιά των πιθήκων: Την Τρίτη φτάνουν στην Ελλάδα τα εμβόλια

Must read

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων παραλαμβάνει η χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα θα είναι εδώ την Τρίτη 16 Aυγούστου και αφορά 2.800 δόσεις.

Τα εμβόλια δεν απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό αλλά σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και σε στενές επαφές των κρουσμάτων.

48 κρούσματα στην Ελλάδα
Στα 48 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι και τις 11 Αυγούστου.

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 48 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη), εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (33%).

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Πηγή: megatv.com

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε Instagram, Facebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα