24 C
Athens
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Μωβ μέδουσες – Παγώνη: Αυτό πρέπει να κάνετε αμέσως αν σας τσιμπήσουν

Must read

Ο πόνος από το τσίμπημα της μέδουσας είναι φοβερός, είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε σχετικά για το θέμα, λέγοντας ότι: «είναι χαρακτηριστικό ότι οι μωβ μέδουσες εμφανίζονται περισσότερο στις περιοχές που υπάρχει και πλαγκτόν, γιατί τρώνε από εκεί. Άρα όπου υπάρχει πλαγκτόν δεν πρέπει και να κολυμπάμε»

Τι να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει

Όπως είπε, η κ. Παγώνη, δεν βάζουμε οινόπνευμα και αμμωνία όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Κατευθείαν πλένουμε την περιοχή με θαλασσινό νερό, και στην συνέχεια φτιάχνουμε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας με θαλασσινό νερό σε δοσολογία 1:1.

Καλύπτουμε το τσίμπημα με το διάλυμα της σόδας για 3 λεπτά και μετά με μια πλαστική κάρτα, το αφαιρούμε.

Σκοπός είναι να απομακρύνουμε την τοξίνη, η οποία ευθύνεται για το οίδημα.
Μετά βάζουμε πάγο χωρίς να ακουμπήσουμε τα χέρια μας, για να υποχωρήσει ο πόνος.
Αν συνεχιστεί ο πόνος και δεν έχουμε αντισταμινική, κορτιζονούχα κρέμα, πρέπει να πάμε σε ένα φαρμακείο.

ΚΟΚ: Έρχεται πρόστιμο για τις άσεμνες χειρονομίες

Μάλιστα, η κ. Παγώνη σημείωσε πως μπορεί κάποιος αν είναι αλλεργικός να χρειαστεί νοσοκομειακή υποστήριξη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα