16.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Τασούλας – Πρόεδρος Εσθονίας: Άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Εσθονίας

Must read

Ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μίας επίσκεψης που κορυφώνεται με τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο κ. Κάρις υποδέχθηκε θερμά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν και να εμβαθύνουν την ήδη άριστη κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Εσθονίας. Η ατζέντα της συζήτησης επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αναγνωρίζοντας την κοινή πορεία και τις κοινές αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Η ατμόσφαιρα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σημασία της συνεχούς διαλόγου για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, τονίστηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας και της αμοιβαίας στήριξης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Τασούλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και θέσεων για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς και για την αντιμετώπιση των σύνθετων γεωπολιτικών ζητημάτων που απασχολούν την ήπειρο. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κάρις εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και τόνισε τις κοινές προσπάθειες για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την αξία της συνεργασίας σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και οικονομικής ανάπτυξης. Η συζήτηση έδωσε έμφαση και στις προοπτικές ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών. Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν οι κοινές ευρωπαϊκές προτεραιότητες και η ανάγκη για στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της ενέργειας, με την προοπτική της διαφοροποίησης των πηγών και της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας, ένας τομέας στον οποίο και οι δύο χώρες επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, ανανεώθηκε το ενδιαφέρον για την ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών, ως μέσο για την εμβάθυνση της κατανόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών. Η παρουσία του Εσθονού Προέδρου στην Αθήνα σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία ενίσχυσης των ελληνο-εσθονικών σχέσεων, σε μία περίοδο που η συνεργασία είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η επίσκεψη του Προέδρου της Εσθονίας έρχεται σε μία κρίσιμη συγκυρία, όπου η Ευρώπη καλείται να ανταποκριθεί στις πολλαπλές προκλήσεις, τόσο εντός των συνόρων της όσο και στον διεθνή στίβο. Η εστίαση στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Εσθονίας υπογραμμίζει τη σταθερή δέσμευση και των δύο χωρών για την οικοδόμηση ενός πιο συμπαγούς και ασφαλούς ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη εναρμόνισης των θέσεων σε ευρωπαϊκά φόρουμ και στην προώθηση πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιβεβαίωση της εξαιρετικής συνεργασίας αποτελεί θετικό μήνυμα για το μέλλον των διμερών σχέσεων και την ευρύτερη συνεργασία στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Νέα