9 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026

Ξεκινάει σήμερα το Καλάθι του Πάσχα

Must read

Σε ισχύ από σήμερα το καλάθι του Πάσχα ενώ παράλληλα εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά.

Η δε ζήτηση φέτος για αμνοερίφια και άλλα είδη για το γιορτινό τραπέζι αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη καθώς συμπίπτει ο εορτασμός του Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών και έτσι οι τιμές αναμένονται αυξημένες.

Η τιμή τους στα κρεοπωλεία αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 15-16 ευρώ το κιλό, από 14 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Το «καλάθι του Πάσχα» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα.

Στο μεταξύ, οι έλεγχοι στην αγορά εντείνονται, ενώ δρομολογείται σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση των τιμών των αμνοεριφίων ενόψει εορτών,

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Βασικός στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή και η στήριξη της ελληνικής παραγωγής, μέσα από στοχευμένες ενέργειες που αποτρέπουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Kalimera-Ellada.gr.. Ακολουθήστε το  Kalimera-Ellada.gr σε InstagramFacebook και Twitter. και LinkedIn.
 
 

Πρόσφατα Νέα

Google NewsΑκολούθησε το Kalimera-Ellada.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσφατα Νέα